Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Όλγα Γεροβασίλη: Είμαι παρούσα ως υποψήφια πρόεδρος στο δημόσιο προσκλητήριο του προέδρου – Την αποδοκίμασαν ορισμένοι σύνεδροι

Την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές ανακοίνωσε από το βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη. «Λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές το κόμμα μας βυθίζεται στην εσωστρέφεια. Οφείλουμε να δώσουμε διέξοδο. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι. Όλες και όλοι έχουμε ευθύνη. Μου αναλογεί μερίδιο της ευθύνης, για το πριν και για το τώρα. ‘Ακουσα το δημόσιο προσκλητήριο του Προέδρου. Η απάντηση μου σε αυτή την πρόκληση είναι ότι είμαι παρούσα. Αυτό επιβάλει το αίσθημα ευθύνης μου απέναντι στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Απέναντι στον προοδευτικό κόσμο της χώρας».
 

«Σήμερα, αυτή την τόσο δύσκολη στιγμή, δηλώνω παρούσα. Για να σταματήσει η κατηφόρα. Για να ανακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Για να γίνει ξανά η Μεγάλη Αριστερά για να γίνει ξανά ο προοδευτικός χώρος πρωταγωνιστής», τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν φοβήθηκα ποτέ την ευθύνη. Είμαι εδώ 12 χρόνια βουλευτής σε μία εκλογική περιφέρεια κάστρο της Δεξιάς, έχω μάθει σε όλη μου τη ζωή να δίνω αγώνες. Δηλώνω παρούσα για να σταματήσει η κατηφόρα του ΣΥΡΙΖΑ. Eίμαστε εδώ γιατί όλοι έχουμε δικαίωμα σε μία ζωή με περισσότερες ευκαιρίες», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη.

Νωρίτερα εξαπέλυσε επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη και των πεπραγμένων του στο κόμμα. «Ο ρόλος του προέδρου είναι να ενώνει, όχι να διχάζει, να αγκαλιάζει, όχι να απομακρύνει, μα πάνω απ’όλα ο ρόλος του είναι να μεγαλώνει το κόμμα, να προσθέτει δυνάμεις όχι να αφαιρεί. Όχι ενός ανδρός αρχή», ανέφερε και πρόσθεσε: «Έχουμε τεράστια ανάγκη από νέους ανθρώπους, κυριαρχούσαμε σε αυτό, δεν φοβηθήκαμε να αναθέσουμε ρόλους και θέσεις ευθύνης σε νέους ανθρώπους. Το νέο όμως, δεν είναι μεσσιανισμός, οι μεσσίες έρχονται από παλιά, σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε νέες ιδέες, στα προβλήματα του κόσμου, γι’ αυτό η συλλογική σκέψη και η κοινή προσπάθεια είναι πιο αναγκαία όπλα από ποτέ».

«Οι μεγαλύτεροι ηγέτες της Αριστεράς ήταν υπέρμαχοι της συλλογικότητας, υπέρ της συστράτευσης για να τα βγάζουμε πέρα με τους πολιιτκούς αντιπάλους, δεν ξεχνάμε ότι το σχέδιό μας να σώζουμε την Ελλάδα από την χρεοκοπία και τον διεθνή διασυρμό, όταν το προσκλητήριο του Αλ. Τσίπρα έγινε πράξη γιατί πήγε στις καρδιές όλων των ανθρώπων» σημείωσε.

Η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι «λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές, το κόμμα μας βυθίστηκε σε εσωστρέφεια, έχουμε υπαρξιακό δίλημμα μπροστά μας για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την κοινωνία».

«Το κόμμα μας υποχωρεί συνεχώς, το Σεπτέμβριο η μαζική συμμετοχή των 150.000 μελών μας έδωσε μεγάλη ελπίδα και αισιοδοξία, σήμερα φτάσαμε στο σημείο να μην υπάρχει ενδιαφέρον των μελών μας για να είναι σύνεδροι. Πρέπει να μπει φρένο στην καθοδική πορεία, σε αυτό θα συμφωνήσουμε όλοι. Να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος, να διασφαλίσουμε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ως του βασικού αντιπάλου της ΝΔ, να δώσουμε ξανά ελπίδα και προοπτική στον προοδευτικό κόσμο που σήμερα παρακολουθεί με απογοήτευση τις εξελίξεις» ανέφερε.

Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι «είμαστε κόμμα διακυβέρνησης, το τονίζω, διακυβέρνησης, δεν είμαστε κόμμα συμπλήρωμα στο πολιτικό σύστημα ούτε κόμμα διαμαρτυρίας. Για να νικήσουμε τον Μητσοτάκη, χρειάζεται σοβαρό πολιτικό σχέδιο, με σαφείς προτεραιότητες με στόχους, με συγκεκριμένες, κοστολογημένες προτάσεις, να μην τσαλαβουτάμε καθημερινά από εδώ κι απο εκεί και στο τέλος να μην μένει τίποτα. Δεν μπορούμε να αυτοαναιρούμαστε συνεχώς. Θα δείξουμε κι άλλη ανοχή στα λάθη; Άλλο λάθη απειρίας, άλλο λάθη αλαζονείας. Να σταματήσουμε να λέμε την μία μέρα το ένα και την άλλη το άλλο. Χρειαζόμαστε σοβαρότητα κι αξιοπιστία. Καλή, χρήσιμη, απαραίτητη η επικοινωνία, φτάνει μόνο με αυτό».

Και πρόσθεσε: «Πριν από 2 χρόνια, σε αυτόν τον χώρο, όλοι μας αποφασίσαμε σημαντικές αλλαγές  που δίνουν ρόλο στα μέλη του κόμματός μας, εκλογή προέδρου από τα μέλη μας, από όλους μας , αποφασίσαμε την εκλογική Κ.Ε. από τα μέλη, ηλεκτρονική εγγραφή στον iSYRIZA, αποφασίσαμε τη δυνατότητα εσωκομματικών δημοψηφισμάτων και διαβουλεύσεων, δώσαμε αποφασιστικό ρόλο στα μέλη μας και όχι απλά γνωμοδοτικό». «Γράψτε τη γνώμη σας και θα δούμε ποιο θα λάβουν υπ’όψιν, δεν λέγεται iSYRIZA». «Αυτά τα κάναμε όλοι εμείς, δώσαμε μεγάλη μάχη στο προηγούμενο συνέδριο και δεν πρέπει να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω απ’όλα αυτά. Υποστήριζα και υποστηρίζω πάντα την καινοτομία, τις ανάγκες για καινοτομία, όχι όμως προχειρότητες που τροφοδοτούν εσωστρέφεια, τάχα στον βωμό των μελών του κόμματος. Ο κόσμος ήρθε στο συνέδριο με αγωνίες, με θέσεις με προτάσεις για να συνδιαμορφώσει την πολιτική του κόμματος, δεν αφιέρωσαν απλά το Σαββατοκύριακό τους οι άνθρωποι σε κάποιον, δεν είναι τα μέλη μας πολίτες του Σαββατοκύριακου, αλλά ενεργοί πολίτες στην αριστερά και τον προοδευτικό χώρο. Ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη μεταξύ μας».

Γεροβασίλη: Αντίπαλός μας είναι η αισχροκέρδεια, η ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων

«Αντίπαλός μας είναι η αισχροκέρδεια, η ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων, η αδικία, η ανισότητα, η διαφθορά, η δεξιά του Μητσοτάκη», τόνισε ξεκινώντας την ομιλία της. «Εδώ μέσα δεν υπάρχουν αντίπαλοι, εδώ μέσα υπάρχουν μόνο σύντροφοι, όχι άλλοι εχθροί ανάμεσά μας, όχι άλλος διχασμός μεταξύ μας, πάμε όλοι μαζί, δίπλα στην κοινωνία. Όσοι πίστευαν ότι οι πολίτες βρίσκονται σε κατάσταση παραίτησης, διαψεύστηκαν», σχολίασε. «Για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης, να είμαστε δίπλα στην κοινωνία. Εμείς, η μεγάλη αριστερά του τόπου που αγκαλιάζει τον προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο της χώρας. Οφείλουμε να δώσουμε αυτήν την μάχη, απέναντι στην ΝΔ. Θέλουμε μία Ευρώπη που να αντέξει και θα εγγυηθεί την κοινωνική ανάπτυξη. Η ακροδεξιά κερδίζει έδαφος, η δεξιά απέτυχε. Είναι χρέος των προοδευτικών δυνάμεων να τελειώσουν αυτήν την πιθανότητα» πρόσθεσε.

«Είναι δύσκολη αυτή η μάχη, κρίσιμη. Όλους αυτούς τους μήνες στήριξα την νέα προσπάθεια που ξεκίνησε με την εκλογή Κασσελάκη και την στήριξα με σεβασμό στην επιλογή των μελών μας. Η Αριστερά είναι τα μέλη της, οι άνθρωποί της, όλοι εμείς. Εμείς που δώσαμε και δίνουμε μάχες για τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., εσείς που ανοίγετε και κλείνετε καθημερινά τα γραφεία του κόμματός μας, που δέχεστε απειλές από εργοδότες ότι αν ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ θα χάσετε τη δουλειά σας, σήμερα πρέπει να κοιτάξουμε την αλήθεια στα μάτια» σημείωσε.

Γιουχαϊσματα κατά την διάρκεια της ομιλίας της

Η κ. Γεροβασίλη δέχθηκε γιουχαϊσματα κατά την διάρκεια της ομιλίας του όπου άσκησε κριτική στον κ. Κασσελάκη. Ο πρόεδρος του Συνεδρίου προσπάθησε να σταματήσει τις αποδοκιμασίες, αλλά αυτές συνέχισαν και σε άλλα σημεία της ομιλίας της κ. Γεροβασίλη.

Ανέβηκε στο βήμα ο Κασσελάκης και πρότεινε ημερομηνία

Αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας της κ. Γεροβασίλη, ανέβηκε στο βήμα του συνεδρίου ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος αφού χαιρέτησε την κ. Γεροβασίλη, πρότεινε οι εσωκομματικές εκλογές να γίνουν στις 10 Μαρτίου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ