Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βιβλιοπροτάσεις στα πλαίσια του Black History Month από τη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας και το Corfu Tech Lab

Στην αίθουσα υποδοχής στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας το αναγνωστικό κοινό μπορεί να βρει βιβλία, στην ελληνική και στην αγγλική, με θέμα την ιστορία των Αφροαμερικάνων και μυθιστορήματα γραμμένα από Αφροαμερικάνους συγγραφείς.

Ο «Μήνας Μαύρης Ιστορίας» ή “Black History Month” είναι μια ετήσια εορταστική περίοδος που τιμά την ιστορία, τον πολιτισμό και τη συνεισφορά των Αφροαμερικάνων στην κοινωνική εξέλιξη.

Ο «Μήνας Μαύρης Ιστορίας» έχει τις ρίζες στα 1926 όταν ο ιστορικός Κάρτερ Γούντσον (1875-1950) και η «Ένωση για τη Μελέτη της Νέγρικης Ζωής και Ιστορίας», ανακοίνωσαν ότι η δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ θα είναι «Εβδομάδα Νέγρικης Ιστορίας».

Το διάστημα αυτό συνδέεται με τα γενέθλια του Αμερικάνου προέδρου Αβραάμ Λίνκολν (1809-1865) στις 12 Φεβρουαρίου και του  κοινωνικού μεταρρυθμιστή, ρήτορα και συγγραφέα Φρέντερικ Ντάγκλας (1818-1895) στις 14 Φεβρουαρίου, οι  οποίοι είχαν σημαντική συνεισφορά στην πρόοδο των μαύρων κοινοτήτων, από τα τέλη του 19ου αιώνα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ