Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γεωργιάδης στα Παραπολιτικά 90,1 για Τέμπη: Συγκάλυψη από αυτή την κυβέρνηση γι’ αυτή την τραγωδία δεν μπορεί να υπάρξει

Για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή 57 ανθρώπων, μίλησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα», με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

«Είναι σίγουρα μία από τις πιο φρικιαστικές στιγμές που έζησε η Ελλάδα. Πιστεύω πως κάνουμε ό,τι μπορούμε για να χυθεί άπλετο φως σε αυτή την υπόθεση», είπε αρχικά.

*Διαβάστε εδώ: Τέμπη: Ρίγη συγκίνησης στην πλατεία ΟΣΕ στη Λάρισα που κατέληξε η πορεία για την τραγωδία – Αποκάλυψαν το μνημείο για τους 57 νεκρούς

«Είναι απολύτως προφανές ότι όποιος ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει προσπαθήσει να ρίξει φως σε αυτή την ιστορία όσο πιο γρήγορα μπορεί, είναι άδικος. Αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο πρωθυπουργός για το θέμα της ιστορίας των Τεμπών κάνει το ανθρωπίνως δυνατόν. Αναφέρομαι σε όσους κατηγορούν αυτή την κυβέρνηση ότι είχε ποτέ την οποιαδήποτε πρόθεση να κάνει την οποιαδήποτε τύπου συγκάλυψη. Κανένας μας δεν θα διανοείτο να συγκαλύψει μια υπόθεση με 57 νεκρούς και αθώα παιδιά. Το ξεκαθαρίζω, συγκάλυψη από αυτή την κυβέρνηση γι’ αυτή την τραγωδία δεν μπορεί να υπάρξει», επισήμανε.

Για τα απογευματινά χειρουργεία

Ερωτηθείς πόσα νοσοκομεία έχουν εκφράσει τη βούληση για την πραγματοποίηση απογευματινών χειρουργείων, απάντησε: «Αν και ξεκινήσαμε πάρα πολύ χαμηλά τις προσδοκίες γι’ αυτή τη μεταρρύθμιση, οφείλω να πω ότι αυτή τη στιγμή από τα αιτήματα που μας έρχονται από τα διάφορα νοσοκομεία φαίνεται ότι τα απογευματινά χειρουργεία θα έχουν πολύ μεγάλη συμμετοχή. Εμείς δεν επιβάλλουμε σε καμία κλινική και σε κανένα νοσοκομείο να διοργανώσει απογευματινά χειρουργεία, εμείς επιτρέπουμε σε όποια κλινική θέλει και σε όποιο νοσοκομείο να διοργανώσει εφόσον θέλει και το μπορεί».

Στην ερώτηση αν θα μπορούν να λειτουργούν απογευματινά χειρουργεία χωρίς επιβάρυνση των ασφαλισμένων, απάντησε: «Θα λειτουργήσει μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης για έναν ορισμένο αριθμό χειρουργείων κυρίως που έχουν αναμονή πάνω από έναν χρόνο. Στόχος μας είναι να μειώσουμε τις αναμονές».

O  Άδωνις Γεωργιάδης στην  Νίκη Λυμπεράκη  " Στον αέρα"    | Parapolitika

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ