Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

«Πάρε με όταν φτάσεις…» φώναξαν και στην Κέρκυρα

ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο, ΟΤΑ,  ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, ΟΤΟΕ,  Ομοσπονδίες, υγειονομικοί και δικαστικοί υπάλληλοι, σωματεία, φορείς, μαθητές και φοιτητές  δήλωσαν  «παρών» στην  πανελλαδική  απεργία σήμερα Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου και στην Κέρκυρα, ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών όπου έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι στη σύγκρουση 2 αμαξοστοιχιών, σκορπώντας ανείπωτη θλίψη σε ολόκληρη τη χώρα.

Προσυγκέντρωση πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές και γονείς στις 10.30 έξω από τα Γενικά Λύκεια  και στη συνέχεια προχώρησαν προς το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας όπου όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στο κέντρο της πόλης.

Με σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», η ΑΔΕΔΥ απαιτεί, μεταξύ άλλων να δοθεί πίσω ο 13ος και 14ος μισθός και να καταργηθεί το χαράτσι της εισφοράς αλληλεγγύης.

Απαίτηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων, είναι να αποκαλυφθούν τα πραγματικά αίτια και οι υπεύθυνοι της τραγωδίας, να αποδοθούν οι πολιτικές ευθύνες και να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται.

Νωρίτερα μετά από αίτημα της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, Μαρίας Καρυστιανού 57 φορές  χτύπησαν στις 10.00 π.μ. οι καμπάνες στους Ιερούς Ναούς στο νησί, όσα και τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ