Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δημοσκόπηση MRB: Το 48,7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί εύστοχη την παρέμβαση Τσίπρα

Το «επεισοδιακό» 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ηχηρή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και την απόφαση, τελικά, να παραμείνει πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης, χωρίς να προσφύγουν πάλι σε εσωκομματικές κάλπες, σχολιάζουν οι πολίτες στη νέα δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open.

Παρέμβαση Τσίπρα: «Άστοχη» για τον γενικό πληθυσμό, «εύστοχη» για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στα μάτια του γενικού πληθυσμού, η παρέμβαση Τσίπρα στο «παρά πέντε» του συνεδρίου θεωρείται «άστοχη», ενώ αντίθετα οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλειονότητά τους, κρίνουν πως ήταν «εύστοχη».

Παράλληλα, τόσο οι ψηφοφόροι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και οι υπόλοιποι πολίτες, που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, απάντησαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε αποδυναμωμένος από το επεισοδιακό συνέδριο.

Ειδικότερα, το 50,3% απαντά πως ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε αποδυναμωμένος από το θυελλώδες συνέδριο, ενώ το 13,6% απαντά πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βγαίνει ισχυρότερο. Το 24,1% εκτιμά πως τα πράγματα θα παραμείνουν ίδια.

mrb-1

Ως προς τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 41,2% θεωρεί πως το κόμμα βγαίνει αποδυναμωμένο, ενώ το 32% πως βγαίνει ισχυρότερο.

mrb-2

Παράλληλα, το 47,2% θεωρεί άστοχη την παρέμβαση Τσίπρα πριν το συνέδριο, ενώ το 30,8% την θεωρεί εύστοχη.

mrb-3

Αντίθετα, το 48,7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου, θεωρεί εύστοχη την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού και το 37,1% τη θεωρεί άστοχη.

mrb-4

Το 42,7% ζητεί να κριθεί ο Στέφανος Κασσελάκης στις βουλευτικές εκλογές, ενώ το 34,7% θεωρεί πως πρέπει να κριθεί από τις επικείμενες ευρωεκλογές.

mrb-5

Αντίστοιχα, το 51,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί να κριθεί ο πρόεδρος μετά τις βουλευτικές εκλογές, ενώ το 40,9% μετά τις ευρωεκλογές.

mrb-6

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ