Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Επιχείρηση ”απο-τσιπροποίησης”: Την απομάκρυνση των ανθρώπων του πρώην πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε ο Κασσελάκης

Εύθραυστες ισορροπίες και κλίμα καχυποψίας άφησε πίσω του το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης και οι στενοί του συνεργάτες ευελπιστούσαν ότι μέσα από αυτήν τη διαδικασία ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έβγαινε δυναμωμένος και το κόμμα πιο ισχυρό.

Τίποτα δεν μοιάζει εύκολο τη συγκεκριμένη στιγμή, αφού, παρά τις προσπάθειες της ομάδας Κασσελάκη να εξομαλύνει τα πράγματα, τίποτα δεν φαίνεται να πηγαίνει καλά στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επικρατεί κομφούζιο παραιτήσεωνεκκαθαρίσεων και παρασκηνιακών διεργασιών. Παρ’ όλα αυτά, ο πρόεδρος του κόμματος προχώρησε σε μια κίνηση που σημαίνει και την απαρχή της… απο-τσιπροποίησης, καθώς απομάκρυνε από την Κουμουνδούρου με συνοπτικές διαδικασίες τον διευθυντή του κόμματος, Θύμιο Γεωργόπουλος. Ο τελευταίος κατείχε τη συγκεκριμένη θέση, έχοντας ταυτόχρονα και την ευθύνη των οικονομικών του κόμματος, έπειτα από απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, τα τελευταία τριάμισι χρόνια, ενώ αποτελούσε και πρόσωπο εμπιστοσύνης του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Από εκεί και πέρα, ο Στέφανος Κασσελάκης, κάνοντας μια πραγματική υπέρβαση για τον χαρακτήρα του, κάλεσε σε δείπνο την Ολγα Γεροβασίλη, προκειμένου να εξομαλύνει τα πράγματα, καθώς οι σχέσεις τους δοκιμάστηκαν στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πληροφορίες λένε ότι δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και οι δύο αποφάσισαν να κάνουν το επόμενο βήμα, που δεν είναι άλλο από την τοποθέτηση της αντιπροέδρου της Βουλής στο Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος. Σημαντικό ρόλο γι’ αυτό το άνοιγμα έπαιξε το γεγονός ότι η Ολγα Γεροβασίλη χαίρει εκτίμησης τόσο στο κόμμα όσο και στον δημοσιογραφικό κόσμο, γεγονός που μέτρησε ιδιαίτερα για το άνοιγμα του προέδρου στην παρ’ ολίγον αντίπαλό του.

Επιφυλακτικός απέναντι στην κομματική «τρόικα» ο Κασσελάκης

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται επιφυλακτικός απέναντι στην κομματική τρόικα -δηλαδή στον Σωκράτη Φάμελλο, τον Νίκο Παππά και τον Γιώργο Τσίπρα, καθώς δεν θέλει να τους αναβαθμίσει περισσότερο στην παρούσα συγκυρία.

Το γεγονός ότι τα στελέχη αυτά πήραν την πρωτοβουλία να μη στηθούν κάλπες, αφουγκραζόμενα την επιθυμία του σώματος των συνέδρων, τους έχει καταστήσει σημαντικούς παράγοντες στο εσωκομματικό πεδίο του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς οι συνεργάτες του προέδρου του κόμματος, οι οποίοι διακατέχονται από υπερβολική καχυποψία, δεν επιθυμούν να εδραιωθεί η εντύπωση ότι ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται υπό… επιτροπεία από αυτά τα στελέχη. Η αλήθεια είναι ότι για τον Σωκράτη Φάμελλο θεωρούν ότι είναι απόλυτα θεσμικός παράγοντας, χωρίς δεύτερες σκέψεις, ενώ περισσότερο επιφυλακτικοί είναι απέναντι στον Νίκο Παππά, δεδομένου ότι ο τομεάρχης Οικονομικών έχει ισχυρή επιρροή μέσα στο κόμμα και την Κ.Ε. Θεωρούν δηλαδή ότι σε γενικές γραμμές θα πρέπει να συμπορευθούν χωρίς συγκρούσεις με τον Νίκο Παππά, καθώς του αναγνωρίζουν τη δυναμική που έχει στο κόμμα, ενώ «υποκλίνονται» στη στρατηγική του σκέψη. Ο Γιώργος Τσίπρας είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση, καθώς ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης -παρά το γεγονός ότι είχε στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη- βρέθηκε σχετικά γρήγορα απέναντί του, επικρίνοντάς τον ότι δεν συνεργάζεται με τους ανθρώπους που τον στήριξαν. Οι πληροφορίες λένε ότι το όνομά του θα βρεθεί στη λίστα του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να μπορεί να του εγγυηθεί κανείς την εξέλιξη αυτής της ιστορίας. Ακόμα, αναμένεται να αντικατασταθεί από διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς όλο το τελευταίο διάστημα μνημονεύει -με θετικό πρόσημο- το όνομα του τέως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

*Δημοσιεύθηκε στα «Παραπολιτικά»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ