Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κανένα σχόλιο από την κυβέρνηση για το που θα εορταστεί από την Εκκλησία η Κυριακή της Ορθοδοξίας

Από την κυβέρνηση δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο σχετικά με το που θα εορταστεί από την εκκλησία η Κυριακή της Ορθοδοξίας, μετά την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ).

Υπενθυμίζεται, ότι το μεσημέρι της Τρίτης (5/3/2024), ότι η ΔΙΣ εκφράζοντας την αντίθεση της στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών για πρώτη φορά έσπασε μια παράδοση δεκαετιών και δεν θα εορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Μητρόπολη Αθηνών, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

Διαβάστε σχετικά: Στην αντεπίθεση η Εκκλησία για τα ομόφυλα ζευγάρια – Συμβολική “πόρτα” στην Σακελλαροπούλου για την Κυριακή της Ορθοδοξίας

Παράλληλα, η Εκκλησία ήρε τις  προσκλήσεις για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας, που είχε αποστείλει, τόσο στην Προεδρία της Δημοκρατίας, όσο και στο υπουργείο Παιδείας, καθώς και σε άλλα πολιτικά πρόσωπα.

Μετά την απόφαση της ΔΙΣ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχώρησε σε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι, «ο  Πρόεδρος και τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ