Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

“Τρέχουν” στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω της στράτευσης του Στέφανου Κασσελάκη: Εκδήλωση για ευρωεκλογές και εκλογές για τις νομαρχιακές – Αλαλούμ για το δάνειο

Στη σκιά της υπόθεση του Θύμιου Γεωργοπούλου όπου χθες ο πρώην διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ διασταύρωσε τα πυρά του με την Κουμουνδούρου για το δάνειο του Στέφανου Κασσελάκη, ξεκίνησε άτυπα η προεκλογική περίοδος για τις ευρωεκλογές.

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο με το δάνειο Κασσελάκη και τον Θύμιο Γεωργόπουλο

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι ο Θύμιος Γεωργακόπουλος ισχυρίστηκε πως τα χρήματα του δανείου Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ καταβλήθηκαν από εξωχώρια εταιρεία (offshore), ενώ γνωρίζει καλά ότι η OSIOS LLC είναι αλλοδαπή εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι της Φλόριντα των ΗΠΑ.

Υποστήριξε ακόμα πως το δάνειο της εταιρείας μπήκε στον λογαριασμό της Left Media AE το απόγευμα της Παρασκευής, 29/12/2023, μετά την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων, ενώ η αλήθεια είναι ότι 20.000 ευρώ είχαν μπει στο ταμείο στις 21/12/2023 (για την καταβολή τμήματος του Δώρου Χριστουγέννων) και 210.000 ευρώ στις 29/12/2023 και ώρα 09.01 π.μ., με την καταβολή της μισθοδοσίας στους εργαζόμενους να ξεκινά περίπου μιάμιση ώρα αργότερα (10.26 π.μ.).

Η Κουμουνδούρου απάντησε με ένταση παρουσιάζοντας έγγραφα που παρουσίαζαν τα χρήματα να έχουν δοθεί νωρίτερα από τις ημερομηνίες που υποστήριξε ο πρώην διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη. Παράλληλα, κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλεγαν ότι με την ανάρτησή του του ο πρώην διευθυντής του κόμματος επιβεβαίωσε τις φήμες που υπήρχαν ότι αυτούς βρισκόταν πίσω από τις διαρροές για την εταιρεία του Στέφανου Κασσελάκη.

Τι αποφασίστηκε στην πρώτη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ

Εν τω μεταξύ, χθες, συνεδρίασε για πρώτη φορά το νέο Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ -χωρίς τη φυσική παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη- προκειμένου να καθορίσει την πολιτική ατζέντα του επόμενου διαστήματος. Όπως έγινε γνωστό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά το Δρέπανο της Αργολίδας κατευθύνθηκε για ολιγοήμερες διακοπές στην Αρκαδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη της ηγετικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισαν να επιμείνουν περαιτέρω στο θέμα της Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και του mail που έστειλε για την επιστολική ψήφο. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι πρόκειται για χρήση στοιχείων του Υπουργείου Εσωτερικών. Δείχνουν, μάλιστα, ως υπεύθυνη την υπουργό Νίκη Κεραμέως – «η οποία έχει την πολιτική ευθύνη για όλη την ιστορία»- και σημειώνουν, ότι οφείλει να δώσει άμεσα απαντήσεις για το πώς διέρρευσαν τα στοιχεία προς την ευρωβουλευτή της ΝΔ.

«Οι απαντήσεις είναι οφειλόμενες και η κυβέρνηση δεν πρέπει να παίζει με τις λέξεις και να δημιουργεί εντυπώσεις», έλεγαν χαρακτηριστικά στελέχη της Κουμουνδούρου, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει ζητώντας όχι μόνο απαντήσεις από την κ. Ασημακοπούλου αλλά πρωτίστως από την κ. Κεραμέως «που όσο δεν απαντά και κρύβεται θα αφήνει να εννοηθεί ότι γνώριζε για τη διαρροή αυτών των στοιχείων. Και αν δεν γνώριζε, θα πρέπει να απαντήσει ποιος διέρρευσε αυτά τα στοιχεία».

Παράλληλα, αποφάσισαν ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την εβδομάδα να δώσει πολύ μεγάλη έμφαση στη μάχη ενάντια στην ίδρυση των «ιδιωτικών πανεπιστημίων», όπως τονίστηκε κατά τις ίδιες πηγές από τον κ. Κασσελάκη στη συνεδρίαση, αναδεικνύοντας την «αντισυνταγματικότητα» του σχετικού κυβερνητικού νομοσχεδίου με πολύ συντεταγμένο τρόπο στη Βουλή, αλλά και τις θετικές αντιπροτάσεις που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου.

Στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου συζητήθηκε και το θέμα της τραγωδίας των Τεμπών, όπου αποφασίστηκε ότι θα πρέπει να αναζητηθεί και να διερευνηθεί η αλήθεια σε όλο το βάθος και πως το Μέγαρο Μαξίμου πρέπει να δώσει απαντήσεις για όλες τις αποκαλύψεις που βγαίνουν στη δημοσιότητα, όπως «ποιος έδωσε εντολή για το μπάζωμα».

ΣΥΡΙΖΑ: Στην τελική ευθεία για την προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών

Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά επισήμως για τον ΣΥΡΙΖΑ η προεκλογική περίοδος για τις ευρωεκλογές. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται σε εκδήλωση που θα γίνει να παρουσιάσει την ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή πρόταση του κόμματος, ενώ θα παρουσιαστεί και το πολιτικό κείμενο που θα αφορά στην ευρωπαϊκή διακήρυξη του κόμματος.

Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα στις 12 Μαρτίου -στις 13 Μαρτίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται στον στρατό – και όπως ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης θα σηματοδοτήσει την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για την αξιωματική αντιπολίτευση, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη μάχη συντεταγμένα.

Το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν κανονικά οι εκλογές για Νομαρχιακές Επιτροπές και συντονιστικά των Οργανώσεων Μελών.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ