Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δημήτρης Καιρίδης: Επίκειται συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Αιγύπτου για το μεταναστευτικό

Αυξημένες είναι τους τελευταίους μήνες οι μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη.

*Διαβάστε εδώ: Κωστής Χατζηδάκης: Στις Βρυξέλλες για το Eurogroup και το ECOFIN ο υπουργός

Ειδικότερα, όπως επισήμανε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, παρά το γεγονός πως στα ανατολικά τα πράγματα βαίνουν καλώς και πλέον υπάρχει έλεγχος στο νοτιοανατολικό και βορειοανατολικό Αιγαίο, στην Κρήτη υπάρχει πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, αυτή η κινητικότητα παρατηρείται στην Κρήτη από τον περασμένο Νοέμβριο και «χρειάζεται προσοχή».

Όπως είπε ο κ. Καιρίδης, πρόκειται κυρίως για Αιγύπτιους, οικονομικούς μετανάστες.

Δημήτρης Καιρίδης: Επίκειται συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Αιγύπτου

Σύμφωνα με τον ίδιο, επίκειται συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Αιγύπτου που θα περιλαμβάνει και το μεταναστευτικό, στο πρότυπο της Τυνησίας.

Ο κ. Καιρίδης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Κρήτη και σημείωσε ότι «έχουμε υποδομή στην Κρήτη, για να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση. Φιλοξενούνται σε ανοιχτούς χώρους, ή σε μια παιδική κατασκήνωση έξω από τα Χανιά».

Ωστόσο, ο κ. Καιρίδης τόνισε ότι «δεν θα ζήσουμε την μεταναστευτική κρίση του 2015».

Για τα Τέμπη

Σχετικά με το δυστύχημα στα Τέμπη, ο υπουργός σημείωσε ότι η αντιπολίτευση αναγνωρίζει το ανθρώπινο λάθος και το γεγονός ότι παραβιάστηκε η «βίβλος» των σιδηροδρόμων τουλάχιστον 7 φορές.

«Από εκεί και πέρα η αντιπολίτευση θέτει θέμα για την σύμβαση 717, προκειμένου να στηρίξει ποινική ευθύνη», καθώς όπως είπε, για την πολιτική ευθύνη έχει υπάρξει ανάληψη από τον αρμόδιο υπουργό.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η τακτική Δικαιοσύνη οφείλει να προχωρήσει για την απόδοση ποινικών ευθυνών.

Για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Σχετικά με την επίθεση τόσο κατά του Στέφανου Κασσελάκη όσο και για την ομοφοβική επίθεση, ο κ. Καιρίδης σχολίασε πως και οι δύο επιθέσεις είναι καταδικαστέες.

«Είναι ντροπή να αμαυρώνεται από αυτές τις εικόνες μισαλλοδοξίας» το φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης», υπογράμμισε ο κ. Καιρίδης.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czqtorkjhps9)

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ