Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κυρανάκης για Τέμπη: Ποινικές ευθύνες επιρρίπτουν οι εισαγγελείς και οι δικαστές, όχι το πόρισμα της κυβέρνησης ή η κοινή γνώμη

«Ποινικές ευθύνες επιρρίπτουν οι εισαγγελείς και οι δικαστές, όχι το πόρισμα της κυβέρνησης ή η κοινή γνώμη» ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, με αφορμή τα πορίσματα των κομμάτων για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Υπενθυμίζεται ότι η εξεταστική επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα το μεσημέρι στις 15.00 για τελευταία φορά, σε μία ύστατη προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ των κοινοβουλευτικών ομάδων, προκειμένου τα μέλη της επιτροπής να υπογράψουν ένα κοινό πόρισμα.

*Διαβάστε εδώ: Τραγωδία στα Τέμπη: Συνεδριάζει για τελευταία φορά σήμερα η Εξεταστική – Τα πορίσματα των κομμάτων

Κυρανάκης: Δεν υπάρχει πια ασυλία για τα κακουργήματα

«Η προανακριτική, εξεταστική επιτροπή δεν εμποδίζει τον εισαγγελέα να ασκήσει δίωξη, όπου θεωρεί ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Δεν υπάρχει πια ασυλία για τα κακουργήματα», δήλωσε ο κ. Κυρανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Στην ερώτηση γιατί υπάρχει η αίσθηση ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει το έγκλημα, ο υφυπουργός απάντησε: «Φυσικά και υπήρχαν παραλείψεις, είπαμε πρώτοι ένα μεγάλο συγγνώμη. Οι απαντήσεις πρέπει να είναι πιο καθαρές».

Για το μπάζωμα εξήγησε ότι «έπρεπε να γίνουν εργασίες στο σημείο της τραγωδίας, για να μπορέσει να ξανανοίξει η γραμμή, να ξανακυκλοφορήσει το τρένο. Αυτό δεν μπορούσε να γίνει σε έναν κρατήρα».

Στην ερώτηση για το αν υπάρχουν πολιτικές ποινικές ευθύνες για τους 57 νεκρούς, ο κ. Κυρανάκης αναρωτήθηκε: «Τα τρένα ήταν δεν ήταν ασφαλή και πριν την υπογραφή της σύμβασης 717 και τα συστήματα τηλεδιοίκησης. Οι υπουργοί πριν από αυτή τη σύμβαση έχουν πολιτικές ευθύνες;».

Στη συνέχεια, επέρριψε την ευθύνη του δυστυχήματος το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου του 2023 στον «ανθρώπινο παράγοντα», δηλαδή στους υπεύθυνους της βάρδιας στον σταθμό της Λάρισας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ