Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πιερρακάκης για μη κρατικά πανεπιστήμια: Μόνο στην Ελλάδα και την Κούβα απαγορεύονταν

Με 159 «ναι» υπερψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή 8/03, το νομοσχέδιο για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων στη χώρα μας.

«Ο νόμος έθεσε τα αυστηρότερα κριτήρια για την εγκατάσταση παραρτημάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού. Υπάρχουν προτάσεις από μεγάλα και σημαντικά πανεπιστήμια, ώστε να έλθουν στη χώρα μας. Το 60% των Ελλήνων ακαδημαϊκών λειτουργούν εκτός Ελλάδος», ανέφερε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

*Διαβάστε εδώ: Πανεπιστήμια: Τι αλλάζει με τον νόμο Πιερρακάκη στα δημόσια, πώς μετασχηματίζονται Δημοκρίτειο και ΕΑΠ και τι μέλλει γενέσθαι ως προς τα μη κρατικά

«Το νομοσχέδιο πέρασε, αλλά όλα θα κριθούν στην εφαρμογή», επισήμανε.

«Οι ρυθμίσεις που κάναμε, αφορούν την αναβάθμιση των ελληνικών πανεπιστημίων. Λάβαμε μία ρητή εντολή: Να πετύχουμε πράγματα και να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, να φέρουμε τη χώρα στο 2024. Τα επιχειρήματα του νομοσχεδίου που απλώθηκαν στη Βουλή, ήταν καταλυτικά. Μόνο εμείς και η Κούβα δεν είχαμε μη κρατικά πανεπιστήμια, λύσαμε μία ιστορική εκκρεμότητα»», πρόσθεσε ο κ. Πιερρακάκης.

«Τα κριτήρια για τους καθηγητές, αλλά και την κτιριακή εγκατάσταση, είναι συγκεκριμένα και αυστηρότατα. Ήδη, κορυφαία αμερικανικά Πανεπιστήμια έχουν εκφράσει την επιθυμία να δομήσουν κοινά μεταπτυχιακά μαζί με ελληνικά. Όσον αφορά τον νόμο που φέραμε, τα 176 από τα 205 άρθρα αφορούν τα δημόσια πανεπιστήμια. Η χρηματοδότηση έχει αυξηθεί κατά 50% από το 2019. Φθάνουν αυτά τα χρήματα; Όχι, πρέπει να αυξηθούν», συμπλήρωσε ο υπουργός Παιδείας.

Αναφερόμενος στο θέμα της βίας μεταξύ ανηλίκων, ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι επίκειται να ξεκινήσει μια μεγάλη καμπάνια για την καταπολέμησή της.

Τέλος, μιλώντας για τα επεισόδια μέσα και έξω από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, είπε ότι η Αστυνομία δεν μένει πλέον απλός παρατηρητής και επεμβαίνει, όταν χρειάζεται.

Κυριάκος Πιερρακάκης: Ο Λάνθιμος είναι σπουδαίος σκηνοθέτης και δικαίως κατέκτησε τα Όσκαρ

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στη μεγάλη επιτυχία του Γιώργου Λάνθιμου, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει 4 Όσκαρ, με την ταινία του «Poor Things».

«Ο Λάνθιμος είναι σπουδαίος σκηνοθέτης και δικαίως κατέκτησε τα Όσκαρ, αν και απέναντι του είχε μιας από τις καλύτερες ταινίες των τελευταίων ετών, το “Οπενχάιμερ”», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czqp09tnaboh)

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ