Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Φον ντερ Λάιεν στα “Παραπολιτικά”: “Το success story του Μητσοτάκη εμπνέει την Ευρώπη”

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μια ηγετική πολιτική φυσιογνωμία στην Ευρώπη. Η κυβέρνησή του έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Υπό την ηγεσία του Κυριάκου, η κυβέρνησή του έχει προωθήσει μεταρρυθμίσεις που έφεραν στην Ελλάδα μεγαλύτερη σταθερότητα, ανταγωνιστικότητα, ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή. Το ελληνικό success story εμπνέει το σύνολο της οικογένειας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών». Με αυτή την αποκλειστική δήλωση στα «Παραπολιτικά», η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αποτυπώνει τον ενισχυμένο ρόλο του Έλληνα πρωθυπουργού στα ευρωπαϊκά πράγματα λίγο πριν από τις κάλπες του Ιουνίου και ταυτόχρονα σηματοδοτεί την πανθομολογούμενη στους ευρωπαϊκούς κύκλους άποψη για την πρόοδο που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα, σε όλα τα επίπεδα.

Οι αναφορές αυτές αποκτούν ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, αν αναλογιστεί κανείς ότι έγιναν στο πλαίσιο της επανεπιβεβαίωσης της στήριξης από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο πρόσωπο της νυν επικεφαλής της Κομισιόν, προκειμένου η ίδια να διεκδικήσει ακόμα μία θητεία στο κομβικό αυτό πόστο, εν μέσω των γιγαντιαίων προκλήσεων που έχει να αντιμετωπίσει η Ένωση.

Υποστήριξη του 80% των κομμάτων του ΕΛΚ στην Φον ντερ Λάιεν – Στο επίκεντρο του συνεδρίου στο Βουκουρέστι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Υπενθυμίζεται ότι στο συνέδριο της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, που πραγματοποιήθηκε στα μέσα της εβδομάδας στο Βουκουρέστι, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ούσα και η μοναδική υποψήφια, εξασφάλισε την υποστήριξη του 80% των κομμάτων του ΕΛΚ και πλέον δόθηκε το σύνθημα για μια από τις πιο δύσκολες προεκλογικές εκστρατείες όλων των εποχών. Όπως ήταν αναμενόμενο, δεδομένης της παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουκρανία, αλλά και της δυναμικής που κατέγραψε η Ν.Δ. στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, η ελληνική αντιπροσωπεία, και δη ο πρωθυπουργός, βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος μαζί με τον Πολωνό πρωθυπουργό, Ντόναλντ Τουσκ, ήταν οι δύο ηγέτες που συνυπέγραψαν την υποψηφιότητα της Φον ντερ Λάιεν ως οι επικεφαλής των πλέον κραταιών κεντροδεξιών κομμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ως εκ τούτου, κάθε άλλο παρά έκπληξη συνιστούν τα άκρως θετικά σχόλια της προέδρου για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την πορεία της Ελλάδας στη διάρκεια της επίσημης ομιλίας της. Σημαντικό παράγοντα σε ό,τι αφορά το ισχυρό στίγμα που έδωσε η πλευρά της Ν.Δ. ήταν η υιοθέτηση του ψηφίσματος που κατέθεσε το κυβερνών κόμμα στο συνέδριο, με βάση το οποίο η στάση της Αλβανίας στην υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη δεν είναι ένα διμερές ζήτημα που «αγγίζει» μόνο τις ελληνοαλβανικές θέσεις, αλλά αφορά το σύνολο της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Το σχετικό κείμενο παρουσιάστηκε από τον βουλευτή Σερρών και γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της Ν.Δ., Τάσο Χατζηβασιλείου, ο οποίος, ως γνωστόν, συνιστά αναπόσπαστο μέλος της ομάδας που συνοδεύει τον πρωθυπουργό στα ταξίδια του στο εξωτερικό. Στο επίκεντρο, βεβαίως, βρέθηκαν και οι ώρες αγωνίας που πέρασε η ελληνική αποστολή υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη επί ουκρανικού εδάφους, με τους υπόλοιπους ηγέτες (και όχι μόνο) να ρωτούν για το γνωστό περιστατικό με τις εκρήξεις και να το καταδικάζουν απερίφραστα.

Δημοσιεύτηκε στα Παραπολιτικά

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ