Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Έλενα Κουντουρά / Στην Κέρκυρα η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την «ψήφο για πρώτη φορά»

Oι αποφάσεις της Ευρώπης επηρεάζουν τη ζωή και καθημερινότητά όλων των πολιτών σε πολύ μεγάλο βαθμό, τόνισε η Έλενα Κουντουρά στη διάρκεια επίσκεψής της στην Κέρκυρα, τονίζοντας την σημασία της συμμετοχής των νέων στις Ευρωεκλογές.

Μάλιστα, η Ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά  ήταν κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση «Ψηφίζω για πρώτη φορά» στην Κέρκυρα, που διοργάνωσε  το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Ηπείρου στο 4ο ΓΕΛ Κέρκυρας, στο πλαίσιο του προγράμματος  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, EPAS.

H Έλενα Κουντουρά αναφέρθηκε στη σημασία συμμετοχής των νέων στις Ευρωεκλογές, που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά στις 9 Ιουνίου, καθώς η ψήφος τους είναι η δύναμή τους ώστε να πάρουν οι ίδιοι το μέλλον τους στα χέρια τους.

Στην ομιλία της υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις της Ευρώπης επηρεάζουν τη ζωή και καθημερινότητά όλων των πολιτών σε πολύ μεγάλο βαθμό. Μίλησε με τους  μαθητές και τις μαθήτριες για τις ευρωπαϊκές αρχές και  αξίες, για τον τρόπο λειτουργίας των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για τις αρμοδιότητές της στην Ευρωβουλή σε εξαιρετικά επίκαιρα ζητήματα, όπως η ισότητα των φύλων, η έμφυλη βία, η ενεργειακή κρίση, το υψηλό κόστος ζωής, τα επαγγέλματα του μέλλοντος και τα καίρια ζητήματα για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων.   

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν μαθήτριες και μαθητές τριών σχολείων της Κέρκυρας που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, του 4ου Λυκείου, του 3ου Λυκείου και του Λυκείου Σκριπερού,  παρουσία της Ευρωβουλευτή και του  επικεφαλής του Κέντρου Europe Direct Ηπείρου, Δημήτρη Γκόλα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της η Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του τουρισμού της Κέρκυρας, με τους οποίους συζήτησε τις αναπτυξιακές ανάγκες και προτεραιότητες νησιού, ενός  από τους πλέον σημαντικούς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.

Έλενα Κουντουρά

Η Ευρωβουλευτής ενημέρωσε για το έργο και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε συνολικά την τελευταία πενταετία, ως συντονίστρια της πολιτικής της ομάδας στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού TRAN του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με στόχο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, με οφέλη για τη στήριξη πρωτίστως των τοπικών κοινωνιών, τη γενναία ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τις αλλεπάλληλες κρίσεις και ιδιαίτερα σήμερα με το υψηλό λειτουργικό κόστος λόγω της ακρίβειας. Επίσης αναφέρθηκε στα ψηφίσματα που υποστήριξε για τον τουρισμό και τη νησιωτικότητα, πιέζοντας να υπάρξει ευρωπαϊκή  πολιτική που θα στηρίξει ουσιαστικά τους νησιωτικούς προορισμούς της Ελλάδας.

Θέσεις, αιτήματα και προτάσεις κατέθεσαν στη συνάντηση ο Μπάμπης Βούλγαρης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, ο Δημήτρης Διαβάτης, πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων Κέρκυρας AOCTA, ο Βασίλης Καλούδης, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, η Σίσσυ Σαββάτη, πρόεδρος της Ένωσης Ξεναγών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας, καθώς επίσης και από το Σωματείο Εκμίσθωσης ΕΙΧ με οδηγό Κέρκυρας, ο πρόεδρος Μαρίνος Μίκαλεφ και ο Γραμματέας Λεωνίδας Παχής.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η Έλενα Κουντουρά παραχώρησε συνεντεύξεις στα τηλεοπτικά κανάλια της Κέρκυρας και στα υπόλοιπα ΜΜΕ για το έργο της στην Ευρωβουλή, το διακύβευμα των ευρωεκλογών για μία ισχυρή προοδευτική Ελλάδα σε μία δίκαιη, αλληλέγγυα και κοινωνική Ευρώπη, καθώς και  για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, που έχει στο επίκεντρό του ανθρωποκεντρικές πολιτικές.

Στις συναντήσεις της Έλενας Κουντουρά στην Κέρκυρα συμμετείχαν ο συντονιστής  της Νομαρχιακής Επιτροπής του  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κέρκυρας, Χρήστος Μωραΐτης και η Έλενα Γισδάκη, συνεργάτης του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κέρκυρας, Αλέξανδρου Αυλωνίτη.

Έλενα Κουντουρά

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ