Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αλ.Αυλωνίτης : Δεν αξίζουν αυτές οι εικόνες στην Κέρκυρα!

Δεν αξίζουν αυτές οι εικόνες στην Κέρκυρα!

Απαράδεκτες οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας για το καρναβάλι στα Μωραΐτικα της Κέρκυρας. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για εκείνους που μετέτρεψαν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, ένα έθιμο που συμμετέχουν και μικρά παιδιά με τις οικογένειές τους, σε ένα ομοφοβικό ξέσπασμα κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη.

Αισθάνομαι απογοήτευση, ντροπή και αποτροπιασμό γιατί κάποιοι Κερκυραίοι, κάτοικοι του όμορφου και πολιτισμένου νησιού μας, επέλεξαν να το διασύρουν. Είναι απολύτως «ξένο» για την Κέρκυρα του πολιτισμού να ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές. Να ανέχεται ένα απαράδεκτο, τάχα «σατυρικό» κακόγουστο θέαμα, προβάλλοντας το μίσος και τον ευτελισμό, να αναπαράγει στερεότυπα που παλεύουμε να εξαλειφθούν, με φανερό σκοπό να πληγεί ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι για τα λόγια και τις πράξεις του, αλλά για την σεξουαλική ταυτότητά του.

Βλέπουμε δυστυχώς όλες αυτές τις μέρες, πολλές ακόμα εκφάνσεις ενός ομοφοβικού και μισαλλόδοξου πλήθους και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως προχθές στην πολυπολιτισμική Θεσσαλονίκη. Η οπαδική και ανθρωποφαγική συμπεριφορά νέων ανθρώπων έχει βαθιές ρίζες στην alt right ιδεολογία και πρέπει να προσέξουν πολύ όσοι την ανέχονται, επωάζοντας το «αυγό του φιδιού».

Είναι ανακουφιστική η άμεση απάντηση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων των Μωραΐτίκων, που εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους και την καταδίκη των όσων διαδραματίστηκαν στο Καρναβάλι της περιοχής τους.

Είναι θετικά και τα μηνύματα καταδίκης και αποτροπιασμού από χιλιάδες πολίτες της Κέρκυρας, για την επιλογή των διοργανωτών να καταφύγουν σε ομοφοβικά στερεότυπα εναντίον του Στ. Κασσελάκη.

Αυτοί οι άνθρωποι, που αντιλαμβάνονται ότι μόνο μαζί, μόνο βάζοντας στο περιθώριο ρητορικές μίσους, μόνο με ανταλλαγή απόψεων και σχέσεις αληθινής αλληλεγγύης μπορεί να προχωρήσει μπροστά η κοινωνία, είναι αυτοί που μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια σε αυτά τα φαινόμενα, όπου παρουσιαστούν, όποιοι κι αν είναι οι υπεύθυνοι, όση ένταση κι αν χρειαστεί να βάλουμε.

Όσο για τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη, είμαι απόλυτα σίγουρος ότι δεν πτοείται από μεμονωμένες, καταδικαστέες συμπεριφορές. Συνεχίζουμε όλοι μαζί μπροστά για μια Ελλάδα, με καθαρό βλέμμα, με καθαρές ιδέες, με συμπερίληψη, με δικαιοσύνη και φως.

Για όλη για την κοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς!

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ