Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βράβευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔ-ΙΝ) για την εφαρμογή “Explore Ionian Islands”

Βραβείο “Καλύτερων Πρακτικών στην Ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά 2024 Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης” έλαβε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔ-ΙΝ) συμμετέχοντας στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024 – EuroMed 2024.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα, στις 6-9 Μαρτίου 2024, όπου παρουσιάστηκαν 150 εργασίες, από 500 εισηγητές και το παρακολούθησε πλήθος κόσμου με φυσική παρουσία και διαδικτυακά.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, η ΠΕΔ-ΙΝ παρουσίασε και βραβεύτηκε για την εφαρμογή ξενάγησης των Ιονίων Νήσων “Explore Ionian Islands”.

Όλες οι εισηγήσεις του συνεδρίου αξιολογήθηκαν από Ειδική Επιτροπή και οι καλύτερες εξ’ αυτών βραβεύτηκαν, αποτελώντας παραδείγματα καλών πρακτικών στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης ( Best Practices AWARDS on Cultural Heritage 2024).

“Με χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνω ότι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων τιμάται με το βραβείο Καλύτερων Πρακτικών στην Ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά του 2024 για φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτό το βραβείο αναδεικνύει τη δέσμευσή μας στην προώθηση και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μας μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας.
Η διάκριση αυτή δεν είναι μόνο ένας τίτλος τιμής για το έργο μας, αλλά επίσης αναγνωρίζει την αφοσίωση και την καινοτομία που επιδεικνύει ο φορέας μας στον τομέα της ψηφιακής πολιτιστικής κληρονομιάς. Τονίζει τη σπουδαιότητα της συλλογικής προσπάθειας και της κοινότητας ως οδηγό για τη δημιουργία πιο πλούσιων και προσβάσιμων πολιτιστικών περιβαλλόντων. Ενθαρρύνει τη συνέχιση της προσπάθειάς μας για την προστασία και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μας με όλα τα δυνατά μέσα, συμπεριλαμβανομένης της ψηφιακής τεχνολογίας.

Μέσω της δημιουργικότητας και της συνεργασίας, έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε πρωτοποριακά έργα που συνδυάζουν την παράδοση με την καινοτομία. Μέσω της συνεργασίας, της δημιουργικότητας και της αφοσίωσης των υπηρεσιών και των πολιτών μας, καταφέραμε να αναπτύξουμε πρωτοποριακές προσεγγίσεις και να υιοθετήσουμε καινοτόμες τεχνολογίες που ενισχύουν την πολιτιστική μας κληρονομιά και την πρόσβαση του κοινού σε αυτήν.

Θέλω να ευχαριστήσω και να επαινέσω κάθε έναν που συνέβαλε σε αυτό το επίτευγμα.
Είναι σημαντικό για εμάς να ξεκινάμε την διοίκηση της ΠΕΔ-ΙΝ με τέτοιου είδους πρωτιές και συνεχίζουμε την πορεία μας με αποφασιστικότητα και αφοσίωση για να διασφαλίσουμε ότι η πολιτιστική κληρονομιά μας θα παραμείνει ζωντανή και προσβάσιμη για τις επόμενες γενιές. ” δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ κ. Γιώργος Στασινόπουλος.

H εφαρμογή Explore Ionian Islands είναι μια εύχρηστη εφαρμογή για κινητά, που περιλαμβάνει 30+1 Θεματικές Πολιτιστικές Διαδρομές σε όλα τα Ιόνια Νησιά.
Στην εφαρμογή περιλαμβάνονται περισσότεροι από 372 Πολιτιστικοί Θησαυροί και Πόροι (Κάστρα, Μουσεία, Εκκλησίες, Μοναστήρια, Μνημεία, Φυσικές Ομορφιές, Σπήλαια, Παραλίες κτλ) των Ιονίων Νήσων, με πολλές φωτογραφίες για το κάθε σημείο, ενώ τα κείμενα της εφαρμογής είναι διαθέσιμα σε έξι ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ρώσικα και Κινέζικα)
Μείνετε συντονισμένοι ακολουθώντας τις ενημερώσεις για την Εφαρμογή “Explore Ionian Islands” στα Social Media του Έργου:

FacebookTelegramEmailPrintFriendlyΑνταλλαγή

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ