Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κέρκυρα: Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας στο «Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων»

Το «Ελληνικό Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων», το πρώτο Δίκτυο Πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία, «γεννήθηκε» κατά τη διάρκεια του 3ου FORUM ΣΠΑΥ 2024  (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού) .

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας είναι ένα από τα 91 ιδρυτικά μέλη, ενώ συμμετέχουν ακόμα τέσσερις δήμοι από τα Ιόνια Νησιά. Το δήμο εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Μηχανολογικού εξοπλισμού, Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου Θεοφάνης Σκέμπρης.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ, Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούποληςκαι εμπνευστής του «Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων» Γιάννης Κωνσταντάτος στην τοποθέτησή του επεσήμανε ότι στο πλευρό των Δήμων θα βρίσκεται η επιστημονική ομάδα και οι μελετητές του ΣΠΑΥ, συνδράμοντας τις προσπάθειες καταγραφής των κατά τόπους προβλημάτων και αναγκών στην Πολιτική Προστασία.

«Το Δίκτυο θα εκπονεί τις μελέτες, οι οποίες θα εγκρίνονται από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων – Μελών και εν συνεχεία αυτές θα κοινοποιούνται στην πολιτεία όχι μόνο για χρηματοδότηση, αλλά για να είναι γνώστες όλοι, από το Υπουργείο, την Περιφέρεια μέχρι και τους Εισαγγελείς, διότι εφεξής δε θα είναι κανείς Δήμαρχος κατηγορούμενος ότι δεν έπραξε τα δέοντα και τα απαραίτητα για να προστατεύσει τον τόπο του».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ