Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στέφανος Κασσελάκης: Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με… επίθεση στη Δικαιοσύνη

Με όλα τα χαρακτηριστικά μιας… τηλεοπτικής παραγωγής και τον Στέφανο Κασσελάκη σε ρόλο που θύμιζε συντονιστή του όλου προγράμματος, παρουσιάστηκε χθες το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, σε εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -όταν δεν «έπεφταν» εμβόλιμα βίντεο με συνεντεύξεις πολιτών- έκανε λόγο για έναν αναγκαίο αγώνα «σε μία περίοδο που ενισχύονται οι ακροδεξιές δυνάμεις στην Ευρώπη». Εξαπέλυσε, δε, σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, με προσωπικές αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και κατά της ελληνικής Δικαιοσύνης. «Είναι η πρώτη φορά μετά τη στρατιωτική δικτατορία που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδίκασε διακομματικά μια ελληνική κυβέρνηση για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην πατρίδα μας. Μια ιστορική ντροπή που στιγματίζει τη χώρα μας, όσο και αν προσπαθεί ο κύριος Μητσοτάκης να την κρύψει», σημείωσε, για να προσθέσει: «Όπως και η ντροπή της συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών ή το τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών, που έφτασαν ως τις Βρυξέλλες. Αλλά και η συνολική αίσθηση των πολιτών ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι δίκαιη. Από τον Καραμανλή μέχρι τον Λιγνάδη, τον Γεωργιάδη και τώρα τον Μίχο».

Ο κ. Κασσελάκης εκτίμησε πως οι ευρωεκλογές είναι κομβικής σημασίας, καθώς θα κρίνουν το μέλλον και την προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια κρίσιμη ιστορική περίοδο. «Θα κρίνουν αν η ΕΕ θα συνεχίσει να υπάρχει ως πεδίο διεκδίκησης περισσότερων δηµοκρατικών και κοινωνικών δικαιωµάτων, ελευθεριών και δηµοκρατίας», σηµείωσε. «Αγωνιζόµαστε στην Ελλάδα και την Ευρώπη για ισχυρή δηµοκρατία και ισχυρό κράτος δικαίου. Παλεύουµε κατά της alt-right ∆εξιάς, κατά των διακρίσεων, του ρατσισµού, της ξενοφοβίας, της οµοφοβίας, του σεξισµού», πρόσθεσε.

6151120

6150704

Στέφανος Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί ένα νέο, δίκαιο και βιώσιµο µοντέλο ανάπτυξης

Αναπτύσσοντας τους δέκα στόχους του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι το κόµµα του διεκδικεί ένα νέο, δίκαιο και βιώσιµο µοντέλο ανάπτυξης, το οποίο θα εστιάζει στην οικονοµική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση και συνοχή. ∆ήλωσε ακόµα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για αγορά εργασίας στην Ευρώπη όπου θα υπάρχουν συλλογικές συµβάσεις, µε κατώτατο µισθό που εξασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση, µε κατοχυρωµένα δικαιώµατα, χωρίς ανισότητες και αποκλεισµούς, και που θα επενδύει στην κατάρτιση. «∆ιεκδίκηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι το 7% του ΑΕΠ της ΕΕ να διατίθεται για την εκπαίδευση, την έρευνα, αλλά και την ανάπτυξη της καινοτοµίας, κάνοντας ειδική αναφορά και στις δυνατότητες της τεχνητής νοηµοσύνης», τόνισε.

6150907

6150752

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε, επίσης, στο πώς θα κατοχυρωθούν τα δικαιώµατα των γυναικών κατά της βίας, οικοδοµώντας την Ευρώπη της ελευθερίας και της ισότητας. Πρόσθεσε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά πλήρη δικαιώµατα στον γάµο και τη γονεϊκότητα και για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα σε όλα τα κράτη-µέλη της ΕΕ «γιατί τα ανθρώπινα δικαιώµατα δεν κάνουν διακρίσεις». «Για να γίνει πράξη η Ευρώπη που µας αξίζει, χρειαζόµαστε µια νέα πολιτική πλειοψηφία στο Ευρωκοινοβούλιο. Για αυτό πρέπει να ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συµµαχία και η Ευρωπαϊκή Αριστερά», σηµείωσε.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ