Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

TUI: Η Ελλάδα πρώτη χώρα προορισμού για τους Αυστριακούς τουρίστες το καλοκαίρι του 2024. Και η Κέρκυρα στις προτιμήσεις

Η Ελλάδα είναι η δημοφιλέστερη χώρα προορισμού των Αυστριακών ταξιδιωτών της TUI για το 2024, όπως προκύπτει από έρευνα της YouGov Germany η οποία παρουσιάστηκε στη διεθνή τουριστική έκθεση της Βιέννης, Ferien-Messe Wien (14-17 Μαρτίου 2024).

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διενεργήθηκε από τις 9 έως τις 15 Φεβρουαρίου σε δείγμα 1.050 Αυστριακών, σε επίπεδο προορισμών, η Τουρκική Ριβιέρα και η Αττάλεια παραμένουν στην πρώτη θέση των προτιμήσεων με αύξηση των κρατήσεων που έφτασε το 28% από πέρυσι, ενώ ακολουθούν η Κρήτη, η Μαγιόρκα, η Ρόδος, η Κως, η Χουργκάντα, η Λάρνακα, η Κάρπαθος, η Κέρκυρα και η Θεσσαλονίκη.

Η αυξημένη ζήτηση για Ελλάδα οδήγησε σε διεύρυνση του προγράμματος του τουρ οπερέιτορ στη χώρα μας, με προσθήκες όπως αυτή του νέου TUI Suneo Faliraki για ταξιδιώτες που αναζητούν value for money διακοπές στη Ρόδο.

Ο τουρ οπερέιτορ αναφέρει ότι η ζήτηση για τη Μεσόγειο το καλοκαίρι του 2024 είναι υψηλότερη από ποτέ. Παράλληλα, οι προκρατήσεις για το καλοκαίρι παρουσιάζουν διψήφια αύξηση από πέρυσι, με σημαντική αύξηση των κρατήσεων για οικογενειακές διακοπές και με τάση κρατήσεων από νωρίς από τα ζευγάρια. Η ζήτηση για τα ξενοδοχεία TUI Blue αποκλειστικά για ενήλικες παρουσιάζει αύξηση 15%.

Οι μήνες που συγκεντρώνουν το υψηλότερο ποσοστό κρατήσεων είναι, κατά σειρά προτεραιότητας, ο Ιούλιος, ο Ιούνιος και ο Αύγουστος και τα πακέτα διακοπών παραμένουν η δημοφιλέστερη μορφή ταξιδιού και συμπληρώνονται με τοπικές εμπειρίες και εκδρομές.

Η έρευνα της YouGov στους Αυστριακούς έδειξε ότι το 79% επιθυμεί να ταξιδέψει το 2024, το 33% έχει κάνει ήδη κράτηση και το 46% που δεν έχει κάνει ακόμη σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μία ή περισσότερες φορές διακοπές. Το 77% σκοπεύει να ταξιδέψει στο εξωτερικό και το ένα τρίτο στη Μεσόγειο. Σχεδόν οι μισοί θα προτιμήσουν γειτονικές χώρες.

Δημοφιλέστερο είδος διακοπών (48%) είναι οι διακοπές ήλιου-θάλασσας και ακολουθούν τα city break (33%) και οι διακοπές σε βουνό και στην ύπαιθρο (22%).

Η δημοφιλία των city break επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία της TUI, σύμφωνα με τα οποία η ζήτηση για αυτό το είδος διακοπών παρουσιάζει αύξηση 20%. Πρώτη επιλογή είναι η Νέα Υόρκη και ακολουθεί το Αμβούργο και το Λονδίνο ενώ η Ρώμη παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση προτιμήσεων (+38%).

Παράλληλα, οι Αυστριακοί προτίθενται να δαπανήσουν περισσότερα για επιπλέον υπηρεσίες, με κυρίαρχη το δωμάτο με θέα στη θάλασσα ή η καμπίνα με μπαλκόνι στο πλοίο ή το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο (33%), ενώ ζήτηση παρουσιάζουν και οι αεροπορικές θέσεις με μεγαλύτερο χώρο για τα πόδια (30%), οι εκδρομές και οι εμπειρίες (29%) και οι ιδιωτικές μεταφορές από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο (27%). Το ένα τέταρτο των ανθρώπων ηλικίας 25-34 ετεών ενδιαφέρεται για δωμάτιο με απευθείας πρόσβαση σε πισίνα.

Το 20% των νεαρότερων ηλικιών προτίθενται να πληρώσουν περισσότερα για ένα ξενοδοχείο που θεωρείται «οικολογικό» και κοινωνικά υπεύθυνο, ενώ το ποσοστό αυτό πέφτει στο 6% για τις ηλικίες 55 και άνω. Το τοπικό φαγητό και τα τοπικά προϊόντα είναι εξαιρετικά δημοφιλή σε όλες τις ηλικίες, σχεδόν για το 50% των ερωτηθέντων.

Επίσης, το ταξιδιωτικό γραφείο είναι σημαντικό για το 32% των Αυστριακών, με το ένα τέταρτο να σχεδιάζει να κάνει κράτηση για περισσότερα ταξίδια με ταξιδιωτικούς συμβούλους. Ωστόσο, η επιθυμία για διαδικτυακές κρατήσεις είναι υψηλότερη.

ΠΗΓΗ: tornosnews.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ