Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας: Τα αδέρφια Μπάλλου επικράτησαν στην Κέρκυρα

Για ακόμα μία χρονιά ο ΚΑΣ «ο Δαμοκλής» ανέλαβε μία από τις σημαντικές διοργανώσεις του ξίφους ασκήσεως, το τρίτο πανελλήνιο κύπελλο νέων U20 το Σαββατοκύριακο 16-17/3/2024 στο ΕΑΚΚ. Τόσο το κύπελλο όσο και οι αγώνες ανάπτυξης για την κατηγορία U10 έγινε στη μνήμη του προπονητή Χρήστου Παπαγεωργίου.

Στους ημιτελικούς των νέων ανδρών ο Αρτέμιος Τζοβάνης (ΑΟΞ Αιγάλεω) επικράτησε του Δημήτρη Γκίκα (ΑΞΙΑ) με 15-12 και ο Γιώργος Μπάλλος (ΑΟΞ Αιγάλεω) επικράτησε του Αντώνη Γκούμα (ΑΟΞ Αιγάλεω) με 15-12. Στο μεγάλο τελικό μεταξύ των δύο αθλητών του συλλόγου του Αιγάλεω αυτός που επικράτησε ήταν ο Μπάλλος με 15-13, ο οποίος κατέκτησε την πρώτη του νίκη στις φετινές διοργανώσεις της κατηγορίας και ολοκληρώνει τη χρονιά με ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο σε πανελλήνια κύπελλα.


Στους ημιτελικούς των νέων γυναικών η Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) νίκησε την Ηλιάνα Δάρια Μπουζίκα (ΓΕ Φλώρινας) με 15-12 και η Καλλιρόη Ναΐδη (ΓΕ Φλώρινας) νίκησε την Ζωή Σταυράκη (ΑΞΙΑ) με 15-10. Στον τελικό μεταξύ της Μπάλλου και της Ναΐδη η πρώτη επιβεβαίωσε το ρόλο του φαβορί και υπερασπίστηκε τον περσινό της τίτλο στην Κέρκυρα με σκορ 15-8. Η Μπάλλου στην πρώτη της χρονιά στην κατηγορία των νέων γυναικών κλείνει τη σεζόν με δύο χρυσά και ένα χάλκινο σε κύπελλα και τον πανελλήνιο τίτλο του πρωταθλήματος.

Η οκτάδα των νέων ανδρών:

  1. Γιώργος Μπάλλος (ΑΟΞ Αιγάλεω)
  2. Αρτέμιος Τζοβάνης (ΑΟΞ Αιγάλεω)
  3. Αντώνης Γκούμας (ΑΟΞ Αιγάλεω)
    Τ3. Δημήτρης Γκίκας (ΑΞΙΑ)
  4. Μάνος Αποστολόπουλος (ΑΞΙΑ)
  5. Μιχάηλ Σταυράκης (ΑΞΙΑ)
  6. Φώτης Τσεντίδης (ΑΟΞ Αιγάλεω)
  7. Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης (ΑΟΞ Αιγάλεω)

Αποτελέσματα

Η οκτάδα των νέων γυναικών:

  1. Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω)
  2. Καλλιρόη Ναΐδη (ΓΕΦ)
  3. Ηλιάνα Δάρια Μπουζίκα (ΓΕΦ)
    Τ3. Ζωή Σταυράκη (ΑΞΙΑ)
  4. Άννα Πήλιουρα (ΑΞΙΑ)
  5. Σοφία Καραγιαννίδου (ΑΟΞ Αιγάλεω)
  6. Ελεωνόρα Καββάδα (Δαμοκλής)
  7. Κατερίνα Τσιαμπά (ΑΟΞ Αιγάλεω)

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ