Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ευρωεκλογές 2024: Αποφασίζει για το ευρωψηφοδέλτιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Κερδίζει έδαφος η υποψηφιότητα Μπελέρη

«Κλειδώνει», όπως όλα δείχνουν, η υποψηφιότητα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται πως πρώτη η στήλη Big Mouth του powergame.gr, ήταν αυτή που έλεγε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δέχεται εισηγήσεις, προκειμένου να εντάξει στην ευρωλίστα τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας στήλης, η συγκεκριμένη πρόταση φαίνεται πως ανήκει στον υπουργό Επικράτειας Σταύρο Παπασταύρου, που ως γνωστόν συνδέεται με στενή και διαχρονική φιλια με τον δήμαρχο Μπελέρη.

*Διαβάστε εδώ: Ευρωεκλογές 2024: Ο Μητσοτάκης αποφασίζει για την υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη

Όπως αναφέρει η στήλη, ο μόνος λόγος που ο πρωθυπουργός δείχνει να κάνει (ακόμη) κάποιες δεύτερες σκέψεις, συνδέεται με τη βεβαιότητα ότι μια τέτοια ενέργεια θα διατάρασσε την ελληνοαλβανικές σχέσεις.

Εβδομάδα περισυλλογής και ψηφοδελτίου για τον πρωθυπουργό

Σημειώνεται πως μέχρι την Πέμπτη, που ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, το πρόγραμμά του θα είναι απολύτως χαλαρό.

Η χαλαρότητα αυτή, όπως αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth, φαίνεται πως συνδέεται με την προετοιμασία που έχει ξεκινήσει ενόψει της τελικής μορφής που θα έχει το ευρωψηφοδέλτιο.

Αυτό σημαίνει ότι τις δυο τρεις μέρες, ο πρωθυπουργός θα τις εκμεταλλευτεί προκειμένου να καταλήξει στις τελικές αποφάσεις σε σχέση με τη δομή που θα έχει η γαλάζια ευρωλίστα, ενώ δεν αποκλείεται, ακόμη και εντός της εβδομάδας, να έχουμε κάποιες πρώτες ανακοινώσεις, όπως για παράδειγμα αυτή που σχετίζεται με την υποψηφιότητα Αυτιά.

Έχοντας ως δεδομένη την εκτίναξη της «Ελληνικής Λύσης» και της «Νίκης», σε επίπεδο Μακεδονίας, είναι λογικό να αναπροσαρμόζεται ως ένα βαθμό η εκλογική στρατηγική του αρχηγού Κυριάκου.

*Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ της στήλης Big Mouth του powergame.gr εδώ

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ