Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ευρωεκλογές 2024: Ο Μητσοτάκης αποφασίζει για την υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη

Την υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας εξετάζει σοβαρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δέχεται εδώ και καιρό εισηγήσεις να τον συμπεριλάβει στη λίστα για τις Βρυξέλλες.

Μια τέτοια κίνηση άλλωστε θα έστελνε πολλαπλά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, αναδεικνύοντας για ακόμα μια φορά τη θέση της Αθήνας ότι η υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας δεν είναι διμερές αλλά ευρωπαϊκό ζήτημα.

Διαβάστε ακόμα: Ευρωεκλογές: Τo σενάριο της υποψηφιότητας του Φρέντη Μπελέρη µε το ”γαλάζιο” ευρωψηφοδέλτιο και η εναρµόνιση µε το ψήφισµα του ΕΛΚ

Φρέντη Μπελέρης: Σχεδόν σίγουρη η συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ – Τι αναφέρει η στήλη «Πολιτικός Καφές»

Η σχετική πρόταση, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» και συγκεκριμένα του Γιάννη Κουρτάκη στον Πολιτικό Καφέ, φαίνεται να έχει κερδίσει έδαφος τις τελευταίες ημέρες, με τον πρωθυπουργό να έχει σχεδόν αποφασίσει τη συμμετοχή του δυναμικού Βορειοηπειρώτη στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί η συγκεκριμένη φήμη, η ΝΔ θα εξασφάλιζε μια πολύ δυνατή υποψηφιότητα, ενισχύοντας την προσπάθεια του κυβερνώντος κόμματος να αυξήσει την επιρροή του στη δεξιά πτέρυγα του πολιτικού σκηνικού.

«Ο Μητσοτάκης, που ξέρει να διαβάζει δημοσκοπήσεις, κρίνει αναγκαίο να υπάρξει προσθήκη μιας υποψηφιότητας ικανής να αναχαιτίσει τις εκροές που καταγράφονται από τη ΝΔ, πρωτίστως προς την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου και δευτερευόντως προς τη ΝΙΚΗ του Νατσιού. Στο πλαίσιο αυτό, η επιλογή Μπελέρη κρίνεται ότι εξυπηρετεί και με το παραπάνω τον στόχο», αναφέρει η στήλη «Πολιτικός Καφές».

Τι λένε οι υπέρμαχοι της υποψηφιότητας Μπελέρη 

Οι υπέρμαχοι της υποψηφιότητας Μπελέρη θεωρούν ότι, εκτός από τη συσπείρωση του εκλογικού σώματος των Βορειοηπειρωτών, θα ενεργοποιήσει και τα πατριωτικά ανακλαστικά, φέροντας σε δύσκολη θέση όσους προσπαθούν να καπηλευθούν κομματικά… σημαία και πατρίδα.

Παράλληλα, όμως, θα ενισχυθεί και η θέση της Αθήνας σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και κάθε έννοιας κράτους δικαίου από μια χώρα που φιλοδοξεί να έχει ευρωπαϊκή πορεία.

Η συμμετοχή του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ αποτελεί και μια εναρμονισμένη κίνηση με το πρόσφατο ψήφισμα του ΕΛΚ, μέσω του οποίου εστάλη ηχηρό μήνυμα προς την Αλβανία για την εφαρμογή του κράτους δικαίου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ