Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Τα μέτρα κατά της ακρίβειας φέρνουν αποτελέσματα – Δεν δεχόμαστε φαινόμενα κερδοσκοπίας

«Το μήνυμα της κυβέρνησης είναι σαφές, δεν δεχόμαστε φαινόμενα κερδοσκοπίας», είπε κατά την τακτική μηνιαία συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Καθώς ολοκληρώθηκε ένας έντονος μήνας σημαντικών κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων και υλοποίησης εμβληματικών μεταρρυθμίσεων για τις οποίες η κυβέρνησή μας είχε δεσμευτεί προεκλογικά, η προσοχή μας έρχεται πάλι στα θέματα της καθημερινότητας», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Και πρόσθεσε: «Έχουμε συζητήσει πολλές φορές για το πρόβλημα της ακρίβειας, το οποίο αποτελεί την πρώτη πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησής μας και πιστεύω ότι οι παρεμβάσεις τις οποίες έχουμε κάνει δείχνουν κάποια πρώτα αποτελέσματα, χωρίς σε καμία περίπτωση να μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένο και ότι σταματούμε την προσπάθειά μας».

«Οι παρεμβάσεις που έγιναν από το υπουργείο Ανάπτυξης έχουν οδηγήσει σε αισθητές μειώσεις σε μία σειρά από καταναλωτικά προϊόντα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το βρεφικό γάλα, όπου πλέον οι μειώσεις ξεπερνούν το 15%. Θέλω να επαναλάβω ότι οι έλεγχοι για τη σωστή λειτουργία της αγοράς συνεχίζονται αμείωτοι και το μήνυμα το οποίο στέλνει η κυβέρνηση είναι σαφές: δεν πρόκειται να δεχθούμε φαινόμενα κερδοσκοπίας πάνω σε ένα ζήτημα το οποίο αυτή τη στιγμή απασχολεί τη μεγάλη πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών, γι’ αυτό και τα πρόστιμα είναι σημαντικά και θα εξακολουθούμε να ελέγχουμε με αυστηρότητα την αγορά, έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι όλες οι εταιρείες, ανεξαρτήτως του πόσο μεγάλες είναι, θα εφαρμόζουν τον νόμο έτσι όπως έχει ψηφιστεί», 

τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Βήμα-βήμα χτίζουμε το νέο ΕΣΥ»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμα στην Υγεία, σημειώνοντας πως γίνονται παρεμβάσεις στον τομέα αυτό, αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους.

«Κάνουμε παρεμβάσεις στα κτίρια, ώστε να μπορούμε να πούμε πως βήμα-βήμα χτίζουμε το νέο ΕΣΥ», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα σημαντική την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Κάνοντας ευθεία αναφορά στις ευρωεκλογές, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Είναι μεγάλη η συνεισφορά σε αυτό του Ταμείου Ανάπτυξης και εν γένει των ευρωπαϊκών πόρων. Σε λίγους μήνες θα έχουμε ευρωεκλογές και είναι πολύ σημαντικό να αναδεικνύουμε τη θετική πλευρά της Ευρώπης και πόσο ωφελημένη είναι η χώρα μας απέναντι στις φωνές του λαϊκισμού και του στείρου ευρωσκεπτικισμού».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν γίνεται να μη διαγράφονται φοιτητές που παρανομούν στα ΑΕΙ

Στον απόηχο και των επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. στα πανεπιστήμια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι παράνομες πράξεις σε πανεπιστήμια δεν θα γίνουν ανεκτές, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει το αυτονόητο, η διαγραφή των φοιτητών που παρανομούν στα ΑΕΙ.

«Οι παράνομες πράξεις δεν θα γίνουν αποδεκτές», είπε, συμπληρώνοντας πως είναι εστίες γνώσης και δεν πρέπει να βρίσκουν εκεί καταφύγιο κάποιοι εντός και εκτός πανεπιστημίων.«Τα πανεπιστήμια είναι εστίες γνώσης και δεν πρέπει κάποιοι να προσπαθούν να τα μετατρέψουν σε χώρους στείρων συγκρούσεων», είπε χαρακτηριστικά.

«Χρειαζόμαστε και τη συνεργασία των πρυτανικών Αρχών, που πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Θα το πω όπως το αισθάνομαι. Δεν γίνεται να υπάρχουν φοιτητές που προβαίνουν κατ’ επανάληψη σε τέτοιες έκνομες πράξεις και τα πανεπιστήμια να μην προχωρούν στην προφανή πράξη της διαγραφής τους. Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν θα υπήρχε η ανοχή που επιδεικνύεται ορισμένες φορές για τέτοιου είδους φαινόμενα».

«Ανάγκη να στρέψουμε στρατηγικά το βλέμμα μας στη Θεσσαλία»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη Θεσσαλία, λέγοντας ότι είχε τις προηγούμενες ημέρες αναλυτική συζήτηση με αγρότες και εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι καταδεικνύεται η ανάγκη να στρέψουμε στρατηγικά το βλέμμα μας στη Θεσσαλία.

«Στεκόμαστε κοντά στους αγρότες, ικανοποιούμε τα αιτήματα που θεωρούμε δίκαια», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέροντας ενδεικτικά την ψήφιση του νόμου για τη μείωση των τιμών του ρεύματος, αλλά και τις συζητήσεις για το αγροτικό πετρέλαιο.

«Σε μια εποχή που τα ζητήματα του πρωτογενούς πρωταγωνιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για τη στήριξη του ελληνικού πρωτογενούς τομέα», συμπλήρωσε.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czxmr8l42rjl)

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Δεν μπορούμε να έχουμε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας στα θέματα της υγείας

«Το θέμα της δημόσιας υγείας είναι πάρα πολύ σημαντικό. Αφορά την κοινωνική συνοχή. Πρέπει όλοι οι συμπολίτες μας να μπορούν να έχουν ισότιμη πρόσβαση στη δημόσια Υγεία. Δεν μπορούμε να έχουμε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας στα θέματα της υγείας, ιδίως σε ό,τι αφορά το κοινωνικό σύνολο και έτσι πρέπει οι παρεμβάσεις που γίνονται να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση: Πάντα να ενισχύεται η δημόσια υγεία. Είναι πολύ σημαντικό αγαθό», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Φυσικά η ακρίβεια. Παρακολουθώ και εγώ τις κινήσεις. Όσο λειτουργούν οι ελεγκτικοί και οι κοινοτικοί μηχανισμοί, νομίζω ότι υπάρχει και αναγκαστική έστω συμμόρφωση, εάν δεν είναι συμμόρφωση εκούσια με τη νομιμότητα, όπως θα έπρεπε. Αλλά είναι πολύ σημαντικό και αυτό για την κοινωνική συνοχή το θέμα για τα νοικοκυριά, για την ευημερία τους», σημείωσε η κ. Σακελλαροπούλου.

Και πρόσθεσε: «Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της δημοκρατίας είναι η καθολική απόλαυση των δικαιωμάτων από όλους όμως. Και πράγματι πρέπει να γίνονται πολλές φορές σταθμίσεις στο κατά πόσο η απόλαυση δικαιωμάτων από μια μερίδα συμπολιτών μας οδηγεί σε παραβίαση των δικαιωμάτων για τους υπόλοιπους. Και εκεί νομίζω ότι είναι οι δύσκολες σταθμίσεις που πρέπει να κάνουν όλα τα αρμόδια όργανα και η Πολιτεία τελικά να εφαρμόζει τη νομιμότητα».

«Όλοι έχουμε μια ανησυχία και ελπίζουμε για το καλύτερο στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, με την έννοια ότι θα επικρατήσουν οι δυνάμεις που βοηθούν το κοινωνικό σύνολο, οι δημοκρατικές δυνάμεις. Πολλά επηρεάζονται και θα επηρεαστούν. Βλέπω, και η πολιτική αγροτική πολιτική επηρεάζεται, επηρεάζει το Ουκρανικό. Βλέπουμε συγκρούσεις και πολλά ζητήματα ανακύπτουν. Θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και στο θέμα αυτό».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ