Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Νέα Δημοκρατία: Ανακοινώνονται άλλοι 10 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – ”Πυρετός” συσκέψεων

Σε «πυρετό» συσκέψεων βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η Νέα Δημοκρατία ενόψει συνεδρίου και ευρωεκλογών.

Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων ευρωβουλευτών, που θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, αναμένεται να ανακοινώσει εντός της εβδομάδας το κόμμα, με ολόκληρο το ευρωψηφοδέλτιο να ανακοινώνεται την εβδομάδα αμέσως μετά το κομματικό συνέδριο (5-7 Απριλίου).

Προς το παρόν, περίπου το μισό ψηφοδέλτιο θεωρείται κλεισμένο, ενώ συνεχίζεται η αναζήτηση προσώπων από συνεργάτες του πρωθυπουργού

Τα πέντε πρόσωπα που θα διεκδικήσουν την επανεκλογή τους

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πέντε είναι τα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν την επανεκλογή τους και αυτοί είναι οΒαγγέλης Μεϊμαράκης, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος και η Μαρία Σπυράκη.

Υπενθυμίζεται ότι τρία πρόσωπα από τους ευρωβουλευτές, που εκλέχθηκαν το 2019 έχουν βρεθεί εκτός ψηφοδελτίου για άλλους λόγους. Η πιο πρόσφατη αποχώρηση είναι αυτή της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου,μετά τα όσα συνέβησαν με την διαρροή προσωπικών στοιχείων ομογενών και την αποστολή email από το γραφείο της. Εκτός είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος αποφασίστηκε να μην περιληφθεί ξανά στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο, αλλά και ο Γιώργος Κύρτσος που έχει βρεθεί απέναντι στη ΝΔ εδώ και χρόνια.

Οι πέντε που έχουν ανακοινωθεί 

Την προεκλογική τους εκστρατεία έχουν ξεκινήσει πέντε υποψήφιοι, οι οποίοι μέσω επίσημων ανακοινώσεων ή διαρροών έχουν πάρει το χρίσμα. Πρόκειται για τον πρώην υπουργό Βασίλης Κοντοζαμάνης, την αντιπεριφερειάρχη Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου, τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Θανάση Εξαδάκτυλο, τον πρώην δήμαρχο Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλο, τον καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής Σωτήρη Σέρμπο και την πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία εντάχθηκε πρόσφατα στη ΝΔ.

Οι υποψηφιότητες που θεωρούνται «σίγουρες»

Ανάμεσα στις υποψηφιότητες, που θεωρούνται ότι έχουν «κλειδώσει» για τις ευρωεκλογές είναι αυτή του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά, του ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα, του διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρη Τσιόδρα, του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ Σπύρου Καρανικόλα και του πανεπιστημιακού Δημήτρη Μαραβέγια. Επίσης, έντονα συζητούνται τα ονόματα της παρουσιάστριας και πρώην βουλευτή της ΝΔ Νόνης Δούνια και του αστυνομικού συνδικαλιστή Γιώργου Καλλιακμάνη. Τέλος, αναμένεται να είναι εκ νέου υποψήφιοι η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα και ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Αμυράς.

Τι θα γίνει με τα πρόσωπα της «δεξιάς» πτέρυγας

Γρίφος παραμένουν προς το παρόν οι υποψηφιότητες της «δεξιάς» πτέρυγας, αφού μέχρι στιγμής δεν προχωρούν οι υποψηφιότητες του Κωνσταντίνου Φλώρου, του Αλκιβιάδη Στεφανή, αλλά και του Φαήλου Κρανιδιώτη που ακούστηκε. Στο τραπέζι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πέσει το όνομα του φυλακισμένου δημάρχου Χειμμάρας Φρέντι Μπελέρη, ωστόσο υπάρχει ως ισχυρό αντεπιχείρημα ότι μία τέτοια κίνηση θα περιέπλεκε ακόμα περισσότερο τις ελληνοαλβανικές σχέσεις και θα μετέτρεπε την προφυλάκιση του από μία διαφορά ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Αλβανία σε καθαρά διμερές ζήτημα. Την τελική απόφαση θα λάβει ο κ. Μητσοτάκης το επόμενο διάστημα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ