Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στον στρατό, στην Κουμουνδούρου ετοιμάζουν 4 αναπτυξιακά συνέδρια – Ανεβάζουν τους τόνους για Τέμπη και διαρροή e-mails

Ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να βρίσκεται στο στρατόπεδο της Θήβας κάνοντας τη στρατιωτική του θητεία, στον ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης προετοιμάζονται για την εποχή που ο πρόεδρος του κόμματος θα γίνει και πάλι απλός πολίτης.

Στον στρατό ο Κασσελάκης, τέσσερα αναπτυξιακά συνέδρια ετοιμάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ώρα πάντως έχει αποφασίσει να παραμείνει στο στρατόπεδο, χωρίς να κάνει χρήση του δικαιώματός του για άδεια και χωρίς να κάνει κατάχρηση στις τηλεφωνικές επικοινωνίες. Οι πληροφορίες λένε ότι έχει επιλέξει να μιλάει μία φορά την ημέρα με τον στενό του συνεργάτη και διευθυντή του γραφείου του, Μανώλη Καπνισάκη, προκειμένου να ενημερώνεται για τα θέματα του κόμματος και τα ζητήματα που έχει επιλέξει να αναδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, οι συνεργάτες του προετοιμάζουν τα τέσσερα αναπτυξιακά συνέδρια που θα γίνουν στην Κρήτη, τη Ρόδο, την Ήπειρο και την Πάτρα μέσα στον Απρίλιο και τον Μάιο. Ακόμα οργανώνονται τα ταξίδια που θα κάνει ο κ. Κασσελάκης στον γνώριμο για τον ίδιο χώρο της ομογένειας, επιλέγοντας να πάει όμως περισσότερο σε χώρες της Ευρώπης (Γερμανία, Σουηδία), καθώς τη συγκεκριμένη στιγμή δεν κρίνεται απαραίτητο να πάει στις ΗΠΑ.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czx3nw9gz1cp)

Συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Τα τρία θέματα της ατζέντας

Σήμερα πάντως αναμένεται να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα προκειμένου να θέσει την πολιτική ατζέντα με την οποία θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα. Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι τρία είναι τα θέματα τα οποία αφήνουν ισχυρό αποτύπωμα αμφισβήτησης από τους πολίτες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το πρώτο έχει να κάνει προφανώς με τα Τέμπη, καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η κυβερνητική αντιμετώπιση του θέματος αφήνει πολλά περιθώρια για κριτική. Κι αυτό γιατί, όπως λένε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο τρόπος που χειρίστηκε η κυβέρνηση την Εξεταστική Επιτροπή και η εμμονή του Μεγάρου Μαξίμου να βγάλει εκτός των ευθυνών τον Κώστα Καραμανλή έχει ενοχλήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιμένουν λοιπόν να δουν τη στάση που θα κρατήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής θα συζητηθεί το θέμα των Τεμπών, όπου θα ζητηθούν εξηγήσεις για όλες τις πτυχές του θέματος, και φυσικά για το μπάζωμα που έγινε στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος.

Το δεύτερο θέμα δεν είναι άλλο από τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων ψηφοφόρων από το υπουργείο Εσωτερικών. Στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να ζητούν την αποπομπή της υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως, λέγοντας ότι «δυστυχώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύει για άλλη μια φορά το πώς αντιλαμβάνεται το κράτος δικαίου και τη θεμελιώδη αρχή της διάκρισης των εξουσιών».

Προσθέτουν ακόμα ότι «αντί της απολογίας της στον ελληνικό λαό και της παραιτήσεώς της από τη θέση της ΥΠΕΣ, η κυρία Κεραμέως σε μια κίνηση – μνημείο πολιτικού θράσους, πραγματοποιεί “ενημερωτικές” επισκέψεις σε ΗΠΑ και Καναδά για να μιλήσει στο ίδιο κοινό του οποίου τα προσωπικά δεδομένα εργαλειοποιήθηκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για ψηφοθηρικούς σκοπούς».

Το τελευταίο θέμα έχει να κάνει με το ταξίδι του πρωθυπουργού στην όαση της Σίβα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έθεταν μάλιστα και δύο ερωτήματα: «Πόσο κόστισε η πτήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους μέχρι την όαση Σίβα στους Έλληνες φορολογούμενους; Πόσοι, ποιοι και με ποια ιδιότητα επέβαιναν στο κρατικό αεροσκάφος στη συγκεκριμένη πτήση;».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ