Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

“Φωτιές” στον ΣΥΡΙΖΑ από τις αποκαλύψεις των “Παραπολιτικών”: Αντιδράσεις από ΝΔ και αντιπολίτευση και ερωτήματα για τις εταιρείες Κασσελάκη

Στα ύψη εκτινάχτηκε η πολιτική αντιπαράθεση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να δέχεται καταιγισμό πυρών από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά, ύστερα από ρεπορτάζ που παρουσιάζουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη.

Διαβάστε ακόμα: Νέα Δημοκρατία για το πρωτοσέλιδο των ”Παραπολιτικών”: Τα ερωτήματα για Κασσελάκη είναι αμείλικτα και απαιτούν συγκεκριμένες απαντήσεις

Τα ερωτήματα για τα οικονομικά του Στέφανου Κασσελάκη μετά τις αποκαλύψεις των «Παραπολιτικών»

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ζητούν απαντήσεις στα σοβαρά και νοµικά ερωτήµατα που εγείρονται µε αφορµή την κατοχή και τη συµµετοχή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε εταιρείες του εξωτερικού. Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «Παραπολιτικά» για τις επιχειρήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και οι «περίεργες» διαδρομές χρήματος προκάλεσαν ακόμα περισσότερα ερωτήματα σχετικά με τα οικονομικά του κ. Κασσελάκη.

Από τα πρώτα σημεία που χρήζουν διερεύνησης είναι ο δανεισμός στην εταιρεία Left Media AE από την εταιρεία Osios LLC τον περασμένο Δεκέμβριο, με τα χρήματα να καταβάλλονται για την κάλυψη των μισθών των εργαζομένων στα ΜΜΕ της Κουμουνδούρου. Πώς και µε ποιον τρόπο έκλεισε η δανειακή σύµβαση; Το Μαϊάµι ή το Ντελαγουέρ είναι η έδρα της εταιρείας; Έχει δηλωθεί στις ελληνικές φορολογικές Αρχές η λήψη του δανείου από τη Left Media και ποια είναι τελικά η σχέση της Osios LLC µε τον Στέφανο Κασσελάκη; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο πρόεδρός του καλούνται να απαντήσουν, χωρίς όμως έως τώρα να δίνονται καθαρές απαντήσεις.

Στο «μικροσκόπιο» οι δηλώσεις Κασσελάκη

Στο «μικροσκόπιο» όμως μπαίνει και η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει αποχωρήσει από όλες τις εταιρείες. Λίγες ημέρες μετά ωστόσο φάνηκε να αυτοδιαψεύδεται, αφού μιλώντας στον Γιώργο Λιάγκα είπε ότι ζει από τα µερίσµατα που του παρέχουν τα πρώην αστακοκάραβά του και εν συνεχεία, µε µήνυµά του στο TikTok, ανέφερε ότι οι συµµετοχές του πουλήθηκαν στις 10 Μαρτίου 2023. Πώς όμως μπορεί να λαµβάνει µέρισµα από την TM Lobstering LLC αφού δεν συμμετέχει στην εταιρεία;

Ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως και η αντιδικία του κ. Κασσελάκη με την Tiptree Marine, αλλά και η πορεία των εταιρειών του Philadelphia Coating, Swift Bulk Ηolding Co. Limited, Swift Tankers Ηolding Co. Limited και Swift Bulk RM Limited. Οι πρώτες σφοδρές αντιδράσεις ήρθαν από τη ΝΔ, με μια ανακοίνωση που κάνει λόγο για «αμείλικτα» ερωτήματα που «απαιτούν συγκεκριμένες απαντήσεις». Στο επίκεντρο μπαίνει ποιος υπέγραψε τη δανειακή σύμβαση μεταξύ Osios LLC και Left Media AE, πώς καλύφθηκε εξωδικαστικός συμβιβασμός ύψους 762.000 ευρώ της οικογένειας Κασσελάκη το 2018, η προέλευση των κεφαλαίων της Philadelphia Coating, αλλά και οι εξαγορές των εταιρειών του κ. Κασσελάκη από την Tiptree Marine.

Πυρά κατά Κασσελάκη από τα κόμματα

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του επιχείρησε να απαντήσει εγκαλώντας την κυβέρνηση για τους χειρισμούς στην υπόθεση Ασημακοπούλου, ενώ η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βούλα Κεχαγιά περιορίστηκε να πει ότι «όλος ο ελληνικός λαός γνωρίζει από την πρώτη στιγμή ποιος είναι ο Στέφανος».

Πηγές της Πειραιώς πάντως σημειώνουν πως «το σίγουρο είναι ότι οι Έλληνες θέλουν να μάθουν για τον κύριο Κασσελάκη και για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες» και καλούν την κυρία Κεχαγιά «να δώσει σαφείς απαντήσεις».

Θέση για τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα πήραν επίσης το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά. Η Χαριλάου Τρικούπη καταλογίζει «κοροϊδία» στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος -όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσηευαγγελίζεται και υπόσχεται τη φορολογική δικαιοσύνη, όπως έκανε σε πρόσφατη κομματική εκδήλωση, και την ίδια ώρα επιλέγει για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες τον «φορολογικό παράδεισο» του Ντελαγουέρ. «Για τα υπόλοιπα, τις διαδρομές χρήματος από εταιρείες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα κομματικά media και το δαιδαλώδες πλέγμα των επιχειρήσεών του, που περιγράφονται σε δημοσιεύματα εφημερίδων, είναι αυτονόητο ότι όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά της πάντως η Νέα Αριστερά «χτυπά» ταυτόχρονα κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευσης, με πηγές του κόμματος να λένε ότι «μοιάζουν όλο και περισσότερο» και ζητά από τον κ. Κασσελάκη να δώσει τώρα το «Πόθεν Έσχες» του στο φως της δημοσιότητας και όχι τον Ιούνιο, όπως έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ