Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αρχίζει η μετεγκατάσταση της Περιφέρειας στα Παλαιά Δικαστήρια

Mέσα στον Μάρτιο ξεκινούν οι διαδικασίες για την μετεγκατάσταση της έδρας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Ήδη δημοσιεύτηκε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την μεταφορά και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία επιτέλους μετά από 14 χρόνια η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να εγκατασταθεί στο δικό της “σπίτι”.

Να θυμίσουμε ότι πέρασαν 10 περίπου χρόνια όταν το Υπουργείο Οικονομικών είχε παραχωρήσει για 20 χρόνια, 10 χωρίς αντίτιμο και 10 με αντίτιμο στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τα παλαιά Δικαστήρια για να εγκατασταθεί η έδρα της Περιφέρειας. Η παραχώρηση είχε γίνει επί Περιφερειακής Αρχή Σπύρου Σπύρου. Ο επόμενος Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος επέτυχε την επ’ αόριστον παραχώρηση των παλαιών δικαστηρίων.

Από το 2014 είχε ξεκινήσει ένας Γολγοθάς για τις αναγκαίες παρεμβάσεις ώστε να φιλοξενηθεί η Περιφέρεια και να σταματήσει επιτέλους η καταβολή ενοικίων στα γραφεία όπου μέχρι σήμερα εδρεύει και επίσης να αξιοποιηθεί ένα εμβληματικό κτήριο και να αποκτήσει και πάλι εμπορική ζωή η περιοχή που επλήγη τόσο από την μετεγκατάσταση των δικαστηρίων στο νέο Δικαστικό Μέγαρο, όσο παλαιότερα και από την απομάκρυνση των ΚΤΕΛ.

Η μία εργολαβία διαδεχόταν την άλλη, αλλά μέχρι σήμερα το έργο είχε μετατραπεί σε «Γεφύρι της Άρτας». Τελειωμό δεν είχαν οι εργασίες.

Ο νέος Περιφερειάρχης είχε δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι προτεραιότητα είναι η Περιφέρεια να εγκατασταθεί στη νέα της έδρα όπερ και θα γίνει πράξη το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Η περιοχή της Σπηλιάς θα «ζωντανέψει» και πάλι, όταν λίγο αργότερα, ίσως τον Ιούνιο λειτουργήσει και το τουριστικό καταφύγιο στο Καφέ Γυαλί. Και αυτό με καθυστέρηση τουλάχιστον 15 ετών.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ