Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Διονύσης Τεμπονέρας στα Παραπολιτικά 90,1: “Η κυβέρνηση συνέχισε στην πεπατημένη, την προσπάθεια για να συγκαλυφθεί το μεγάλο έγκλημα των Τεμπών”

Η κυβέρνηση συνέχισε στην πεπατημένη, την προσπάθεια την οποία κάνει συστηματικά προκειμένου το μεγάλο έγκλημα των Τεμπών να συγκαλυφθεί” ανέφερε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κος Διονύσης Τεμπονέρας.

Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την απουσία της από τη συζήτηση στο Κοινοβούλιο για το πόρισμα και την κατηγορεί για προσπάθεια συγκάλυψης του “μεγάλου εγκλήματος” των Τεμπών.

Εξηγεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε αίτημα για νέα προανακριτική, υπενθυμίζοντας την προηγούμενη άρνηση της κυβέρνησης για συγκρότηση προκαταρκτικής.

O Διονύσης Τεμπονέρας στους  Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή   21-03-24

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Με αφορμή την χθεσινή συζήτηση για το πόρισμα της εξεταστικής για το δυστύχημα των Τεμπών

Δ.ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ: Ήταν ντροπιαστική η εικόνα εχθές του κοινοβουλίου με την απουσία του κ. Μητσοτάκη, την απουσία του κ. Καραμανλή αλλά και την παρουσία μόλις 20 από τους 158 βουλευτές στα έδρανα του κοινοβουλίου σε μια τόσο μεγάλη συζήτηση για μια μεγάλη τραγωδία. Το ένα είναι αυτό το δεύτερο είναι ότι από τη συζήτηση προέκυψε ότι η κυβέρνηση συνέχισε στην πεπατημένη, την προσπάθεια την οποία κάνει συστηματικά προκειμένου το μεγάλο έγκλημα των Τεμπών να συγκαλυφθεί.

Με αφορμή χθεσινή ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη

Δ.ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ: Ο κ. Γεωργιάδης χθες ωσάν να ήταν άλλος δικαστής απεφάνθη ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως ποινική ευθύνη και άρα το ζήτημα κλείνει εκεί. Αυτό αποτελεί προσβολή στην μνήμη των θυμάτων, αποτελεί προσβολή στους συγγενείς, στο 1.300.000 πολίτες οι οποίοι υπέγραψαν προκειμένου πραγματικά να αποδοθεί δικαιοσύνη και δυστυχώς δικαιώνουν την επιλογή των συγγενών των θυμάτων και προσωπικά της κας Καρυστιανού που κατέφυγε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο γιατί ήταν βαθιά πεπεισμένη ότι η κυβέρνηση η ίδια θα είναι αυτή η οποία θα επιχειρήσει να συγκαλύψει το σχετικό σκάνδαλο.

Ερωτηθείς γιατί δεν καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ αίτημα για νέα προανακριτική

Δ.ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ: Πρέπει να σας θυμίσω ότι στις 22 Νοεμβρίου η κυβερνητική πλειοψηφία είχε καταψηφίσει τη συγκρότηση προκαταρκτικής επιτροπής την οποία εμείς είχαμε προτείνει η οποία δεν ήταν σε στοιχεία τα οποία εμείς εκτιμούσαμε ή θεωρούσαμε ότι υπάρχουν αλλά εστιάζονταν στο πόρισμα και στη δικογραφία του ευρωπαίου εισαγγελέα για να διερευνηθούν κακουργηματικές ευθύνες και για τον κ. Καραμανλή αλλά και για την 717. Άρα εδώ είχαμε μια μεγάλη απόδειξη και ένα προηγούμενο το οποίο υπάρχει και το οποίο λεει ότι η κυβερνητική πλειοψηφία έχει δείξει δείγματα γραφής για το πώς συμπεριφέρεται και στην εξεταστική αλλά και σε μια ενδεχόμενη συγκρότηση μιας προκαταρκτικής επιτροπής η οποία δυστυχώς με βάση το σύνταγμα και το νόμο είναι πολύ πιθανό να οδηγούσε σε μια αμνήστευση των ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία εκτιμούμε εμείς ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ότι πρέπει να διερευνηθούν. Εμείς λέμε ότι με μια ερμηνευτική δήλωση θα μπορούσαμε, όλα τα κόμματα ακριβώς για να δώσουμε ένα τέτοιο πολιτικό στίγμα ή παροτρύναμε τον κ. Καραμανλή να παραιτηθεί και ο ίδιος από την ασυλία του …

ΔΗΜ: Αυτή η ερμηνευτική δήλωση μπορεί να λεει ότι απενεργοποιείται το άρθρο 86

Δ.ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ: Όχι αυτό δεν μπορεί να συμβεί, μπορεί να λεει όμως ότι το ζήτημα αυτό μπορεί να διερευνηθεί και πρέπει ως έγκλημα παραλείψεως για το οποίο δεν ισχύει το άρθρο 86 να παραπεμφθεί από την τακτική δικαιοσύνη και έτσι να γίνει σχετική έρευνα και η πορεία της υπόθεσης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ