Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κυριάκος Βελόπουλος: «Αναγνώριση της κερκυραϊκής Λιανολιάς ως προϊόν ΠΟΠ»

Ερώτηση κατέθεσε ο πρόεδρος και βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα την αναγνώριση της κερκυραϊκής λιανολιάς ως προϊόν ΠΟΠ.

Η ερώτηση

«Αναγνώριση της κερκυραϊκής Λιανολιάς ως προϊόν ΠΟΠ»

Κύριε Υπουργέ,

Η κερκυραϊκή Λιανολιά και κατ’ επέκταση το περιζήτητο ελαιόλαδό της με τις ευεργετικές ιδιότητες και την εξαιρετική ποιότητα, αντιμετωπίζει παραγωγική κρίση το τελευταίο χρονικό διάστημα. Είναι ποικιλία μικρόκαρπη, σχετικά ανθεκτική στο ψύχος και απαιτητική σε υγρασία. Αναπτύσσεται δε ακόμη και σε πετρώδη εδάφη και χαρακτηρίζεται από τη ζωηρή της βλάστηση, το μεγάλο ύψος και τους τεράστιους κορμούς. Σε πρόσφατο τοπικό συνέδριο που έλαβε χώρα, αναλύοντας οι ειδήμονες τα δεδομένα του εν λόγω αντικείμενου, απεφάνθησαν μεταξύ των άλλων ότι πρωτίστως η κερκυραϊκή Λιανολιά θα πρέπει να αναγνωριστεί και συναφώς να καταχωριστεί ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ).

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε όπως προβείτε στις δέουσες ενέργειες προκειμένου να δρομολογηθεί η υποστήριξη και κατ’ ουσία η αναγνώριση της κερκυραϊκής Λιανολιάς ως προϊόν «ΠΟΠ», αποδίδοντας κατά αυτόν τον τρόπο σε αυτήν αναγνωρισιμότητα ποιότητας και ευεργετικής αξίας;

Ο ερωτών Βουλευτής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ