Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πρόταση δυσπιστίας – Γεραπετρίτης: Από πού προκύπτει ότι η κυβέρνηση παραποίησε στοιχεία

«Η πρόταση δυσπιστίας έχει σημαντικές πλημμέλειες», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών και πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στη Βουλή επι της πρότασεως δυσπιστίας που από χθες είναι σε εξέλιξη στην Ολομέλεια.

«Πόσες εξεταστικές συγκροτήθηκαν περισσότερα από 20 χρόνια που κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ; Καμία. Πόσες εξεταστικές συγκροτήθηκαν στα χρόνια που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ; Καμία. Σε λιγότερο από 5 χρόνια έχουμε τρεις εξεταστικές επιτροπές», ρώτησε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Ο σταθμάρχης μπορούσε να δει πως η κατεύθυνση των δύο συρμών ήταν σε γραμμή σύγκρουσης», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών για το δυστύχημα των Τεμπών κάνοντας λόγο για μια «σειρά από σφάλματα».

«Φαίνεται ότι ο σταθμάρχης είχε υποδείξει λανθασμένη πορεία, η μομφή στην κυβέρνηση δεν τιμά την μνήμη των νεκρών», συνέχισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης. «Πάντοτε θα υπάρχει ο ανθρώπινος παράγων», πρόσθεσε και αναρωτήθηκε από πού προκύπτει ότι η κυβέρνηση παραποίησε στοιχεία.

«Το “κανένα σύστημα δεν λειτουργούσε” δεν ισχύει, έχω εδώ την έκθεση της Επιτροπής, πείτε μου ποια σελίδα. Στείλτε μου ένα sms», είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης απαντώντας στις παρεμβάσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της Νέας Αριστεράς και του ΚΚΕ.

«Το σύστημα της αυτόματης χάραξης λειτουργούσε, ο σταθμάρχης θα μπορούσε να κάνει αυτόματη χάραξη», σημείωσε και συνέχισε λέγοντας ότι «πως ελέγχονται τα φορτία αλλά αν κάποιος παραβαίνει τα νομότυπα το ερευνά η δικαιοσύνη». Μιλώντας για τα συστήματα που έχουμε είπε ότι δεν υπάρχουν ούτε στο 20% των ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων και αναφέρθηκε στις βελτιώσεις που έχουν γίνει.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ