Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

2 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού.

             Στις 2 Απριλίου κάθε χρόνο γιορτάζουμε, την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού. Τι ξέρετε για τον αυτισμό; Ξέρετε ότι είναι μια νευροαναπτυξιακή διαταραχή που επηρεάζει την κοινωνική, την επικοινωνιακή και την συμπεριφορική ανάπτυξη των ατόμων; Ξέρετε ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ένα στα 160 παιδιά παγκοσμίως έχει διάγνωση αυτισμού; Ξέρετε ότι ο αυτισμός δεν είναι ασθένεια, αλλά μια διαφορετικότητα που μπορεί να γίνει αποδεκτή και να σεβαστεί από όλους μας;

        Το Κδαπ Αμεα Αισιοδοξία Κέρκυρας σας ενημερώνει για τον αυτισμό και να σας καλεί να συμβάλετε στην ευαισθητοποίηση και την ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία. Ο αυτισμός δεν είναι εμπόδιο για την εκπαίδευση, την εργασία, την δημιουργικότητα και την ευτυχία. Με την κατάλληλη υποστήριξη, την κατανόηση και την αγάπη, τα αυτιστικά άτομα μπορούν να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους και να συνεισφέρουν στην κοινωνική πρόοδο.

Για αυτό το λόγο, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του στο FACEBOOK ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 1, όπου θα βρείτε πληροφορίες, υλικό και συμβουλές για τον αυτισμό. Επίσης, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στις δράσεις και τις εκδηλώσεις που οργανώνονται από το ΚΔΑΠ Αμεα Αισιοδοξία σήμερα και αύριο. Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον παρακάτω σύνδεσμο FACEBOOK ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2.

        Ας κάνουμε όλοι μας ένα βήμα προς την αυτονομία και την αυτοδιάθεση των αυτιστικών ατόμων. Ας δείξουμε ότι ο αυτισμός δεν είναι μια κατάρα, αλλά μια πρόκληση. Ας δημιουργήσουμε έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς για όλους. Φοράμε όλοι μπλε, μπορούμε επίσης να φωτίσουμε το σπίτι μας ή το γραφείο μας ή ένα δημόσιο κτήριο με το χρώμα του αυτισμού, το μπλε.

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας. Καλή σας ημέρα

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ