Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Live Βουλή: Δεύτερη ημέρα σκληρής αντιπαράθεσης για την πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη – Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση

Συνεχίζεται σήμερα, Τετάρτη, η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής μετά την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, για το δυστύχημα στα Τέμπη. Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 9 το πρωί και θα συνεχιστεί χωρίς διακοπή μέχρι αργά το βράδυ.

Τα βλέμματα σήμερα αναμένεται να στραφούν στον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος θα ζητήσει τον λόγο για να τοποθετηθεί συνολικά για τα ζητήματα που του καταλογίζονται.

Διαβάστε ακόμα: Πρόταση δυσπιστίας: Κομβική η σημερινή ομιλία Καραμανλή – Δριμύτατη επίθεση από το Μέγαρο Μαξίμου σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Αύριο, Πέμπτη, η συζήτηση θα επαναληφθεί από τις 9 το πρωί, με στόχο η ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία να ξεκινήσει περί τις 8 με 9 το βράδυ.

Σημειώνεται πως η τριήμερη συζήτηση θα ολοκληρωθεί με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών (κατ’ αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων) και θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Χθες, Τρίτη, η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης στη Βουλή ήταν σκληρή, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εξαπολύουν σφοδρά «πυρά» κατά της κυβέρνησης.

Δείτε LIVE τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής

Πρόταση δυσπιστίας: «Απόλυτος σεβασμός στον πόνο των συγγενών των θυμάτων, πλήρης εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη για να διαλευκάνει την υπόθεση» η γραμμή της κυβέρνησης

Οι απαντήσεις για όλα τα σενάρια γύρω από το δυστύχημα των Τεμπών, η ανάδειξη της καιροσκοπικής αντιπολίτευσης των κ. Κασσελάκη και Ανδρουλάκη και η σφυρηλάτηση της ενότητας της Νέας Δημοκρατίας είναι τα τρία συμπεράσματα που εκτιμούν από το κυβερνητικό στρατόπεδο ότι θα βγουν από την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή μετά την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, αμέσως μετά την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Καναδά, ξεκίνησε η προετοιμασία για μια δύσκολη και απαιτητική μάχη στη Βουλή, στην οποία αναμένουν να τοποθετηθεί η μεγάλη πλειονότητα των υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης, αλλά και αρκετοί βουλευτές.

Τον τόνο της επίθεσης στην αντιπολίτευση έδωσε χθες ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο οποίος από το βήμα της Βουλής αποκάλεσε τον Νίκο Ανδρουλάκη «εντολοδόχο συγκεκριμένων εκδοτικών συμφερόντων» και κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντήσει αν αμφισβητεί τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών. Κατηγόρησε δε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι με το άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» αποκάλεσε «σόου» και «κοκορομαχία» τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

Διπλή επίθεση στους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και ο Παύλος Μαρινάκης, δείχνοντας ουσιαστικά και την κατεύθυνση στην οποία θα στρέψει τα βέλη της κριτικής στη δική του τοποθέτηση το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός. «Ο κ. Κασσελάκης γίνεται συνειδητά υπονομευτής του πολιτεύματος με αυτή την άνευ προηγουμένου απαράδεκτη και επικίνδυνη δήλωσή του», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στο αίτημα να διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι ο κ. Ανδρουλάκης εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα με την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Η βασική λογική με την οποία αντιμετωπίζει το τραγικό δυστύχημα του περασμένου Φεβρουαρίου το Μέγαρο Μαξίμου όλο το τελευταίο διάστημα είναι ότι στα Τέμπη συγκρούστηκαν ανθρώπινα λάθη με χρόνιες παθογένειες της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, ειδικά δε των σιδηροδρόμων, που ήταν το πιο προβληματικό κομμάτι των παλιών δημόσιων οργανισμών.

Πού θα κινηθούν οι τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και των κυβερνητικών στελεχών – Τι θα πει ο Κώστας Καραμανλής

Οι τοποθετήσεις των κυβερνητικών στελεχών, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, αναμένεται να κινηθούν στους ακόλουθους άξονες: Απόλυτος σεβασμός στον πόνο των συγγενών των θυμάτων, πλήρης εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη για να διαλευκάνει την υπόθεση και να αποδώσει ευθύνες εκεί που υπάρχουν, καμία προσπάθεια ή απόπειρα συγκάλυψης από την κυβέρνηση, «κατηγορώ» για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου και για «τυμβωρυχία» στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ιδίως δε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής θα λάβει σήμερα τον λόγο για να τονίσει ότι δεν υπήρξε καμία συγκάλυψη των αιτιών του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος και ενώ τις προηγούμενες ημέρες οι φωνές στο εσωτερικό της ΝΔ εμμέσως καλούσαν τον κ. Καραμανλή να παραιτηθεί από την ασυλία του ως βουλευτής.

Υπό αυτή την έννοια, η σημερινή ομιλία του Κώστα Καραμανλή αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ