Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βουλή: Σκληρή κόντρα Δένδια με Κατρίνη και Ξανθόπουλο – “Η Δικαιοσύνη να αποδώσει ευθύνες όπου αναλογούν”

Με έντονη αντιπαράθεση για το κατά πόσον η Δικαιοσύνη αφήνεται απερίσπαστη να επιτελέσει το έργο της, συνεχίζεται στη Βουλή, η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση. Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη, γιατί-όπως είπε-αμφισβητεί ευθέως θεμελιώδεις κανόνες που διέπουν τη θεσμική λειτουργία του κράτους, δηλαδή το ρόλο της Δικαιοσύνης, χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Όπως είπε, στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν χωρούν τακτικισμοί , ούτε βεβαίως κομματική εκμετάλλευση, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι η Δικαιοσύνη να επιτελέσει απερίσπαστη το έργο της και να αποδώσει ευθύνες όπου αναλογούν.

«Η κυβέρνηση ευτελίζει τους θεσμούς», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος έκανε λόγο για νέο δημοσίευμα που αναφέρει ότι κάποιοι πήραν τα ηχητικά και τα διοχέτευσαν σε πέντε μέιλ.

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, είπε ότι υπάρχουν πολλαπλά ζητήματα παραβίασης του κράτους Δικαίου,τα οποία αφορούν είτε τις διαρροές προσωπικών δεδομένων,είτε παρεμβάσεις σε ανεξάρτητες αρχές, είτε αλλοιώσεις ηχητικών. «Υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα, υπάρχουν δικαστές στη Λάρισα και ας τους αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους», ήταν η απάντηση του Υπ. Άμυνας Νίκου Δένδια.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ