Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Νίκος Δένδιας για Τέμπη: ”Να αφεθεί η Δικαιοσύνη να επιτελέσει απερίσπαστη το έργο της”

«Όλοι θέλουμε να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Να αφεθεί η Δικαιοσύνη να επιτελέσει απερίσπαστη το έργο της» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στη Βουλή, κατά την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

«Δεν πάσχουμε από πολιτική δυσχρωματοψία, ώστε να διακρίνουμε καλή ή κακή απονομή Δικαιοσύνης» συνέχισε ο Νίκος Δένδιας και υπογράμμισε: «Και παραλείψεις και αστοχίες συνέτειναν σ’ αυτή την τραγωδία».

Απαντώντας στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κατρίνη σχετικά με δημοσιεύματα για το ποιοι πήραν τα ηχητικά αρχεία των συνομιλιών της μοιραίας νύχτας στις 28 Φεβρουαρίου του 2023 από τον ΟΣΕ, ο Νίκος Δένδιας αναρωτήθηκε: «Γιατί δεν κατατέθηκαν στη Βουλή και δεν εμφανίστηκαν ενώπιον των ανακριτικών αρχών; Αυτό συνιστά έλλειψη εμπιστοσύνης στη Δικαιοσύνη». Επικαλέστηκε, μάλιστα, ιστορική φράση που ελέχθη στη Γερμανία ενώπιον ενός αυτοκράτορα και την παράφρασε τονίζοντας: «Υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα και υπάρχουν δικαστές στη Λάρισα και να τους αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους!».

6167024

Νίκος Δένδιας: ”Είμαστε πάντοτε απέναντι σε κάθε λαϊκισμό”

«Δεν είμαι εγώ που θα κρίνω την αντιπολίτευση, η κοινωνία θα το κάνει» είπε ο Νίκος Δένδιας. «Η καταγγελία είναι η πιο απλή διαδικασία. Δεν ισχυρίζομαι ότι η κυβέρνηση είναι αλάνθαστη. Το αντίθετο. Όμως αποζητούμε την πρόταση και το επιχείρημα μαζί με την κριτική. Είμαστε απέναντι στην πολιτικάντικη ηθικολογία και απέναντι σ’ έναν πολιτικό διάλογο που μετατρέπει τη συζήτηση σ’ αυτή την αίθουσα σε κυνήγι μαγισσών. Είμαστε πάντοτε απέναντι σε κάθε λαϊκισμό. Η στοιχειοθέτηση ενός λαϊκιστικού αφηγήματος είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Διαβάστε ακόμα: Τα “γυρίζει” ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για την πρόταση δυσπιστίας

«Αν υπάρχει ένα μεγάλο επίτευγμα της μεταπολίτευσης» συνέχισε ο Νίκος Δένδιας και επισήμανε «είναι ότι η Ελλάδα έχει καταστεί μια ευρωπαϊκή δημοκρατία. Τέλεια; Όχι. Με προβλήματα; Βεβαίως. Αλλά στην περίοδο του ελληνικού κράτους μετά την μεταπολίτευση η σημερινή είναι η καλύτερη περίοδος λειτουργίας των θεσμών. Πρέπει αυτό το μεγάλο κέρδος αυτή την μεγάλη θεσμική κατάκτηση να την προστατεύσουμε».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ