Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Παραιτήθηκαν από την κυβέρνηση Παπασταύρου – Μπρατάκος

Την παραίτησή τους υπέβαλαν από την κυβέρνηση ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος. Οι παραιτήσεις τους έγιναν δεκτές από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κύριοι Παπασταύρου και Μπρατάκος είχαν κληθεί από τον πρωθυπουργό στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου και εκεί του υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους. Κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας την συγκεκριμένη εξέλιξη σημείωναν ότι η “συμμετοχή τους σε μία κοινωνική εκδήλωση έδωσε το λάθος μήνυμα”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου:

«Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός μπαίνοντας στη Βουλή ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο του ραδιοφώνου των Παραπολιτικών 90,1  Χριστίνα Κοραή για το τι ακριβώς συνέβη, με τον κ. Μητσοτάκη να της απαντά «αυτά έχει η πολιτική, να ακούσετε την ομιλία μου».

Τι δήλωσε στα «Παραπολιτικά» συνεργάτης του Σταύρου Παπασταύρου

Τα «Παραπολιτικά» μίλησαν με συνεργάτη του Σταύρου Παπασταύρου λίγη ώρα μετά την παραίτηση του Υπουργού Επικρατείας. «Ο Σταύρος υπηρετεί την παράταξη από το 1986», μας είπε – αναφερόμενος στο έτος που μπήκε στη Νομική Αθηνών και εν συνεχεία έγινε μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ. «Βάζει πάνω από όλα την παράταξη και φυσικά πάνω από όλα την πατρίδα», συμπλήρωσε.

«Από τη στιγμή που είδε πως ένα γεγονός επηρεάζει τον πρωθυπουργό και την παράταξη και μάλιστα σχεδόν δύο μήνες πριν τις ευρωεκλογές, επέλεξε να παραιτηθεί». Θυμίζουμε ότι Παπασταύρου και Μητσοτάκης ήταν συμμαθητές στο Κολλέγιο Αθηνών, ενώ ο πρώην πλέον Υπουργός Επικρατείας επανήλθε επισήμως στο πλευρό του και ανέλαβε θεσμικό ρόλο στο Μέγαρο Μαξίμου τον περασμένο Ιούνιο, αμέσως μετά τις εκλογές.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ