Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πλεύρης στα Παραπολιτικά 90,1: Έχουμε κάνει όλες τις ενέργειες οι οποίες χρειάζονται προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση των Τεμπών

«Εμείς αποσυνδέσαμε την πολιτική από την ποινική ευθύνη»: Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής της ΝΔ, κος Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη, αναφερόμενος σε τραγωδίες που έλαβαν χώρα επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή στο Μάτι. «Αυτό θα πρέπει να το εξηγήσουμε καλύτερα στην κοινή γνώμη», τόνισε, λέγοντας πως η ΝΔ δεν επεδίωξε να κάνει ποτέ κάποια τέτοια σύνδεση για μικροπολιτικά οφέλη. Είπε επίσης πως «έχουμε κάνει όλες τις ενέργειες οι οποίες χρειάζονται προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση».

Για τον Κώστα Καραμανλή, δε, τόνισε ότι «με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που υπάρχουν δεν υπάρχει πράξη ή παράλειψη που να συνδέει ποινική ευθύνη του κ. Καραμανλή άρα δεν θεωρώ ότι υπάρχουν στοιχεία για την τραγωδία των Τεμπών να υπάρχει ποινική ευθύνη».

Πιο αναλυτικά, ο Θάνος Πλεύρης μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Ερωτηθείς αν τον προβληματίζει ότι η πλειονότητα της κοινής γνώμης πιστεύει ότι δεν έχουν χειριστεί σωστά το θέμα των Τεμπών

Θ.ΠΛΕΥΡΗΣ: Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει οπωσδήποτε να μας προβληματίσει το γεγονός ότι δεν έχουμε πείσει τους πολίτες σε κάτι το οποίο πρέπει να είναι αυτονόητο ότι δηλαδή έχουμε κάνει όλες τις ενέργειες οι οποίες χρειάζονται προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Θ.ΠΛΕΥΡΗΣ: Να ξεκινήσουμε από κάτι βασικό ότι όταν έχεις μια τραγωδία επί της αρχής θα υπήρχε μια καχυποψία στους πολίτες κατά πόσο θα κάναμε όλες τις ενέργειες που πρέπει, και αυτό δεν αφορά μόνο την κυβέρνηση αφορά τη Δικαιοσύνη που έχει κινηθεί με τάχιστους ρυθμούς. Εκεί που «ευθυνόμαστε» είναι ότι δεν έχουμε εξηγήσει στους πολίτες ότι το πόρισμά μας είναι άρτιο που καταλογίζει πολιτικές ευθύνες, επισημαίνει όλα τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά δυστυχώς στην κοινή γνώμη υπάρχει μια αίσθηση ότι όταν λέμε για ευθύνες αυτές οι ευθύνες πρέπει να είναι ποινικές και άρα από τη στιγμή που δεν καταλογίζουνε ποινικές ευθύνες σε υπουργούς δεν έχουμε κάνει σωστά τη δουλειά μας. Δεν είναι όμως έτσι εμείς και σε άλλες τραγωδίες που πέρασαν και παρόλο που ερχόντουσαν φάκελοι στη Βουλή για υπουργούς άλλων κομμάτων, για το Μάτι ερχόταν του κ.Τόσκα, αποσυνδέσαμε την πολιτική και ποινική ευθύνη. Κατηγορήσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές ευθύνες με πολύ αυστηρό τόνο ποτέ όμως δεν είπαμε ότι για να έχουμε μικροκομματικό όφελος θα πάμε να συνδέσουμε πολιτικές με ποινικές ευθύνες άρα αυτό σίγουρα θα πρέπει να το εξηγήσουμε καλύτερα στην κοινή γνώμη.

Για τον κ. Καραμανλή

Θ.ΠΛΕΥΡΗΣ: Κατηγορείται συγχρόνως για δύο πράγματα που είναι αντικρουόμενα μεταξύ τους δηλαδή κατηγορεί η αντιπολίτευση τον κ. Καραμανλή ότι πρέπει να είναι ποινικά υπόλογος για τον έλεγχο της ευρωπαίας εισαγγελέως που ζητούσε ότι δεν έπρεπε να δώσετε παράταση και έπρεπε να κηρύξετε έκπτωτη την εταιρεία. Αν την κήρυττε έκπτωτη την εταιρεία η 717 θα καθυστερούσε ακόμα περισσότερο και συγχρόνως κατηγορείται ότι δεν τέλειωσε. Ο κ.Καραμανλής έχει δώσει εξηγήσεις γιατί με βάση και ότι έγινε όλο αυτό το διάστημα υπήρχε ο γενικός κανονισμός κυκλοφορίας, που μάλιστα είχε τροποποιηθεί και σε διαφορετικά στάδια επεσήμαινε τι πρέπει να γίνει για να μην υπάρχει επικινδυνότητα και δυστυχώς δεν τηρήθηκε αυτός ο γενικός κανονισμός.

Θ.ΠΛΕΥΡΗΣ: Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που υπάρχουν δεν υπάρχει πράξη ή παράλειψη που να συνδέει ποινική ευθύνη του κ. Καραμανλή άρα δεν θεωρώ ότι υπάρχουν στοιχεία για την τραγωδία των Τεμπών να υπάρχει ποινική ευθύνη. Αν τώρα σε θεωρητικό επίπεδο η δικαστική έρευνα βρει κάτι και μας στείλει θα πρέπει να αξιολογηθεί.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ