Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πρόταση δυσπιστίας – Κωνσταντοπούλου: Υπόλογος και ποινικά υπεύθυνος ο Κώστας Καραμανλής

«Κύριες και κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μητσοτάκη, που είστε μεγάλος απών ενώ συμπληρώνονται 48 ώρες από την έναρξη της συζήτησης που συνδέεται με πράξεις συγκάλυψης, δικές σας προσωπικά, για το έγκλημα των Τεμπών, χάθηκαν 57 άνθρωποι», ανέφερε κατά την ομιλία της από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Αφαιρέσατε τη ζωή από 57 ανθρώπους», τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας ότι ζητούν δικαίωση οι γονείς, οι οικογένειες, οι τραυματίες «θύματά σας».

Στην συνέχεια εξαπέλυσε κατηγορίες, ότι με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κόπηκαν 60 ομιλητές από τον κατάλογο των ομιλητών και αποφάνθηκε εναντίον του προέδρου της Βουλής λέγοντας «ο κ. Τασούλας αποφάσισε να κόψει 60 ομιλητές των κομμάτων χωρίς να συνομιλήσει με κανέναν από τους αρχηγούς που υπέγραψαν την πρόταση δυσπιστίας όπως επίσης αποφάσισε να κλείσει αρον αρον την συζήτηση που από τον Κανονισμό της Βουλής θα τελείωνε στις 12 τα μεσάνυχτα».

«Κρύβατε τις ευθύνες σας και κρύβατε τα στοιχεία που οδηγούν στις ευθύνες σας», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Σεβαστείτε αυτούς τους ανθρώπους», συνέχισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, αναφέροντας «Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η αποψινή σας ψήφος είναι ψήφος που θα σας συνοδεύει για πάντα, όπως για πάντα έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι», είπε και συμπλήρωσε «Υπόλογος και ποινικά υπεύθυνος ο Κώστας Καραμανλής. Σύσσωμη η κοινοβουλευτική σας ομάδα ανέλαβε την ευθύνη της συγκάλυψης. Ήταν ιερό σας καθήκον να υπερασπιστείτε αυτούς τους ανθρώπους, ήταν καθήκον σας να μην πετάξετε τις υπάρξεις τους».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ