Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Live Μητσοτάκης στη Βουλή: Στα Τέμπη συγκρούστηκε η πατρίδα μας με τον κακό της εαυτό

«Θα μιλήσω περισσότερο για την αλήθεια γύρω από αυτό το δυστύχημα που τόσο πλήγωσε την πατρίδα μας», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, πριν από την ονομαστική ψηφοφορία ως κατάληξη της τριήμερης συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας.

«Στέκομαι με σεβασμό και ταπεινότητα απέναντι στη μνήμη των ανθρώπων που χάσαμε», τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός. «Μόνο αυτοί έχουν το δικαίωμα να κάνουν τη θλίψη τους διαμαρτυρία», είπε αναφερόμενος στους συγγενείς των θυμάτων. «Θέλω να με ακούσετε με το μυαλό και όχι με την καρδιά, τόνισε στη συνέχεια». «Στα Τέμπη συγκρούστηκε η πατρίδα μας με τον κακό της εαυτό», υποστήριξε ακόμη ο πρωθυπουργός. 

Δείτε ζωντανά την ομιλία του πρωθυπουργού

«Αναρωτιέμαι, όταν στην επέτειο, όταν ντύσατε μαύρη την Κουμουνδούρου, θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει και εμείς το 2019, δεν το κάναμε. Είπατε κ. Φάμελλε πως κρύβομαι, είμαι εδώ. Τοποθετήθηκα σε αυτή την αίθουσα, απείχα μόνο σε μία συνεδρίαση για λόγους αρχής, στην εξέταση των ποσιμάτων της εξεταστικής αρχής», είπε ο πρωθυπουργός.

Απευθύνομαι σε όλους και σε όλους ως πρωθυπουργός και ως πατέρας. Μέχρι στιγμής απέναντι σε αυτή την τραγωδία δεν έχουμε καταφέρει να βαδίσουμε ενωμένοι. Ζήτησα συγγνώμη εξ ονόματος όλων όσων κυβέρνησαν επί δεκαετίες που δεν καταφέραμε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα των σιδηροδρόμων, τόνισε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όσο και αν φωνάζετε δεν θα με εκνευρίσετε» είπε απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ. «Αναλαμβάνω την ευθύνη να πω την αλήθεια στη μνήμη αυτών που χάθηκαν», σημείωσε ακόμη. 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ