Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γερουλάνος στα Παραπολιτικά 90,1: Έμεινα άναυδος όταν άκουσα τα περί νοθείας, γιατί τα θεωρώ αστειότητες

«Ήταν επιβεβλημένη και αυτό φάνηκε από το ενδιαφέρον το οποίο δημιουργήθηκε, ήταν πολύ περισσότερο από αυτό που έχουμε συνήθως» είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κος Παύλος Γερουλάνος, αναφορικά με τη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμα: Κακλαμάνης στα Παραπολιτικά 90,1: Μονόδρομος η αποπομπή των Μπρατάκου – Παπασταύρου

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θα διαγκωνίζονται σε τοξικότητα, ο Παύλος Γερουλάνος απάντησε: «Δεν μπορείς να ακούς τον κ. Μητσοτάκη και να μην αναρωτηθείς: ‘’από τη μια μεριά μας λες ότι διαγκωνιζόμαστε σε τοξικότητα και από την άλλη μας λες ότι συμπορευτήκαμε για να σου κάνουμε κακό;’’, μήπως να αποφασίσει ποιο από τα δύο είναι;».

Και συνέχισε: «Και μόνο ότι στην ίδια φράση ο πρωθυπουργός βάζει ότι τα βρήκαμε για να του κάνουμε κακό και από την άλλη ότι θα σκοτωνόμαστε μεταξύ μας για να του κάνουμε κακό αυτό δείχνει ένα Μητσοτάκη ο οποίος προσπαθεί να βρει οποιοδήποτε επιχείρημα μπας και κάποιο κολλήσει».

O Παύλος Γερουλάνος στην Νίκη Λυμπεράκη "Στον αέρα"  29-03-24

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Παύλου Γερουλάνου στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με τη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας:

Π.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Ήταν επιβεβλημένη και αυτό φάνηκε από το ενδιαφέρον το οποίο δημιουργήθηκε, ήταν πολύ περισσότερο από αυτό που έχουμε συνήθως. Από εκεί και πέρα η διαδικασία ήταν αρκετά δύσκολη διότι προσπαθούμε να αναπτύξουμε την επιχειρηματολογία μας με μισά στοιχεία καθώς η κυβέρνηση έχει κάνει ότι ειναι δυνατόν για να κρύψει το τι συνέβη στα Τέμπη και αυτό έχει τεράστια προβλήματα γιατί από τη μια μεριά ούτε θα τιμωρηθούν οι ένοχοι αν συνεχίσουμε έτσι ούτε όμως θα διορθώσουμε τις παθογένειες τις οποίες ελπίζουμε να μην ξαναδούμε στο μέλλον.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θα διαγκωνίζονται σε τοξικότητα:

Π.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Δεν μπορείς να ακούς τον κ. Μητσοτάκη και να μην αναρωτηθείς: «από τη μια μεριά μας λες ότι διαγκωνιζόμαστε σε τοξικότητα και από την άλλη μας λες ότι συμπορευτήκαμε για να σου κάνουμε κακό;», μήπως να αποφασίσει ποιο από τα δύο είναι; Και μόνο ότι στην ίδια φράση ο πρωθυπουργός βάζει ότι τα βρήκαμε για να του κάνουμε κακό και από την άλλη ότι θα σκοτωνόμαστε μεταξύ μας για να του κάνουμε κακό αυτό δείχνει ένα Μητσοτάκη, ο οποίος προσπαθεί να βρει οποιοδήποτε επιχείρημα μπας και κάποιο κολλήσει. Όταν ακούτε έναν πρωθυπουργό ο οποίος τα βάζει με την αντιπολίτευση προσπαθώντας να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε επιχείρημα για να κολλήσει κάτι εναντίον μας νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι το πρόβλημα είναι δικό του. Αν δεν ήταν δικό του θα έφευγε πολύ μπροστά βοηθώντας να λάμψει η αλήθεια και θα μας άφηνε εμάς πίσω να κοιτάμε τη σκόνη του.

Π.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Ο κ. Μητσοτάκης έχει μπλέξει στον τίτλο των άριστων. Από την ώρα που πολιτευτείς ως άριστος ή ως τίμιος κάθε λάθος πρέπει να το κρύψεις γιατί αλλιώς καταργεί το αφήγημά σου. Όταν έχει πολιτευτεί ως άριστος και γίνει κάτι όπως τα Τέμπη πρέπει να κρύψεις την αλήθεια για να παραμείνεις άριστος ο κ. Μητσοτάκης έχει παγιδευτεί σε αυτό το αφήγημα. Θεωρεί όλους εμάς άχρηστους και τον εαυτό του άριστο και όταν μπλέξεις σε αυτό, και πρέπει να κρύψεις την αλήθεια από τον κόσμο, αρχίζει σιγά σιγά ο κόσμος και εξανίσταται.

Ερωτηθείς αν είναι σε τροχιά «συστράτευσης» με τα κόμματα της αντιπολίτευσης:

Π.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Καθόλου, αυτό το οποίο βλέπω να γίνεται και το χειροκροτώ όπου γίνεται είναι σοβαρές συνεργασίες επί συγκεκριμένων θεμάτων στη βάση. Η πρώτη που είχαμε κάνει ήταν με τον κ. Ηλιόπουλο για να μειωθούν τα δημοτικά τέλη στο δήμο Αθηναίων ήταν μια καλή προσπάθεια, μετά έγινε η προσπάθεια και στηρίχτηκε ο κ. Δούκας αλλά και δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα εκεί είναι πολύ εύκολο να βρει κανείς σημεία συμπόρευσης διότι τα θέματα τα οποία έχεις να αντιμετωπίσεις δεν είναι μεγάλα θέματα πολιτικής άρα εκεί έχει νόημα να το συζητάμε πιο πάνω τα πράγματα δυσκολεύουν.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις περί νοθείας:

Π.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Έμεινα άναυδος όταν τα άκουσα αυτά τα πράγματα γιατί τα θεωρώ αστειότητες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το θέμα των email της κας Ασημακοπούλου κινδυνεύει η ΝΔ να βάλει ένα ερωτηματικό και στο ένα μεγάλο κεκτημένο της Μεταπολίτευσης που είναι οι αδιάβλητες εκλογές, η πραγματικότητα όμως είναι ότι για την ώρα δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας λόγος να αμφισβητήσουμε ότι οι εκλογές που έχουν γίνει στην Ελλάδα είναι αδιάβλητες.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ