Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ζαχαράκη: Με την αύξηση στον κατώτατο μισθό παρασύρθηκαν ανοδικά 19 επιδόματα

Στην αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και τις αυξήσεις των επιδομάτων αναφέρθηκε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, ενώ σχολίασε την πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε από την αντιπολίτευση, αλλά και τις παραιτήσεις από το κυβερνητικό σχήμα.

«Ο πρωθυπουργός αντέδρασε άμεσα», είπε η Σοφία Ζαχαράκη αναφορικά με τις παραιτήσεις των Μπρατάκου και Παπασταύρου, επισημαίνοντας παράλληλα πως η ίδια συνεργάστηκε εξαιρετικά μαζί τους. Μίλησε επίσης για «ένα σαφές μήνυμα του πρωθυπουργού, καθώς δεν μπορεί να προκαλείται σύγχυση ως προς το ποιες είναι οι προτεραιότητές μας».

Η Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha αναφέρθηκε επίσης και στο πρόσωπο του Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο οποίος «κοίταξε στα μάτια τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη και τους είπε πως αυτή είναι η αλήθεια και σας λέμε μόνο την αλήθεια και αυτή θα διεκδικήσουμε και μέσω της Δικαιοσύνης». Τόνισε πως «τα γεγονότα είναι εδώ, ο κόσμος τα αξιολογεί και παίρνουμε αποφάσεις».

Αναφορικά με τον νέο κατώτατο μισθό, ο οποίος από την 1η Απριλίου θα είναι στα 830 ευρώ, η Σοφία Ζαχαράκη είπε ότι υπάρχει αύξηση 27,7% από το 2019. Επισήμανε πως παρασύρθηκαν ανοδικά άλλα 19 επιδόματα, ανάμεσά τους και το πρόσφατα θεσπισμένο επίδομα μητρότητας και για τον ιδιωτικό τομέα.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d06euncuqu61)

Τόνισε πως τα άτομα που θα πάρουν τον κατώτατο μισθό είναι κατά 26 χιλιάδες λιγότερα απ’ όσα ήταν το 2023. Πράγμα που σημαίνει ότι «περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν περισσότερα» σε επίπεδο μηνιαίων αποδοχών.

Υπογράμμισε παράλληλα πως μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού η Ελλάδα θα βρεθεί στην 11η θέση ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ.

Η Σοφία Ζαχαράκη μίλησε για τη φετινή στόχευση βάσει η οποία «είναι επικείμενη μεταρρύθμιση στα επιδόματα, το 50% εξ αυτών που δίνονται να δίνει το υπουργείο μας θα δίνονται σε χρεωστική κάρτα, ενώ συγχρόνως θέλουμε περισσότερες γυναίκες και περισσότερα ΑμεΑ να μπουν στην αγορά εργασίας».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ