Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Να γιατί ζητάμε διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές!

Έξαφνα, άπαντες δηλώνουν έκπληκτοι για την αποστροφή που χρησιμοποίησε σε δήλωσή του ο Στέφανος Κασσελάκης περί διεθνών παρατηρητών στις εκλογές. Όμως ούτε εισάγουμε καινά δαιμόνια στο δημόσιο διάλογο, ούτε παρεκκλίνουμε από τη διεθνή πρακτική, όπως άλλωστε παραδέχονται ακόμη κι οι επικριτές του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Με πολύ απλά λόγια:

-Πάντα υπήρχαν διεθνείς παρατηρητές στις εκλογικές διαδικασίες. Η Ελλάδα μετέχει στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), οι παρατηρητές του οποίου παρακολουθούν τις εκλογικές διαδικασίες και στη χώρα μας.

Οι παρατηρητές των εκλογών ουδεμία σχέση έχουν με τους δικαστικούς αντιπροσώπους, οι οποίοι έπρατταν και συνεχίζουν να πράττουν το καθήκον τους για την εύρυθμη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας σε κάθε εκλογικό τμήμα. Μην δημιουργούνται συγχύσεις.

-Επιπλέον αποκαλύψαμε ότι, στην έκθεση του ΟΑΣΕ για τις εκλογές του
2023 στην Ελλάδα, υπάρχουν παρατηρήσεις για ζητήματα που έχουν σχέση με την
μη τήρηση δικαιωμάτων ΑμΕΑ, ισότιμη πρόσβαση και εκλογιμότητα γυναικών,
διαφάνεια στα δάνεια των κομμάτων, διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ενδέχεται να συνδέεται με αδιαφανείς χρηματοδοτήσεις, εκδικητικές αγωγές κατά δημοσιογράφων. Δεν συνιστούν αυτά πλήγμα στο Κράτος Δικαίου;

-Η εμφατική επαναφορά στο δημόσιο διάλογο για το ρόλο των παρατηρητών στην εκλογική διαδικασία δεν είναι τυχαία. Μόλις πρόσφατα σημειώθηκε το απίστευτο σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων αποδήμων, για το οποίο βαρύτατες ευθύνες φέρει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Για όλους αυτούς λοιπόν, τους προφανείς λόγους, σαφώς ζητάμε εγγυήσεις για τον αδιάβλητο χαρακτήρα των εκλογικών διαδικασιών, σαφώς απαιτούμε διαφάνεια, σαφώς παλεύουμε με όλα τα νόμιμα μέσα για να επαναφέρουμε την έννοια του Κράτους Δικαίου.

Ας μην καμώνεται η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι θίγεται, υπάρχει σειρά σοβαρότατων θεμάτων, άλλωστε, που δεν επέδειξε την ελάχιστη ευθιξία και αξιοπρέπεια!

Αλέξανδρος Αυλωνίτης
Βουλευτής Κέρκυρας
Τομεάρχης Δικαιοσύνης ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ