Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε ισχύ από την 1η Απριλίου

Στα 830 ευρώ (από 780) διαμορφώνεται το ύψος του κατώτατου μισθού, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για την τέταρτη αύξηση σε σχεδόν πέντε χρόνια, δήλωσε ο πρωθυπουργός. Το 2019 ο κατώτατος μισθός ανερχόταν στα 650 ευρώ.
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι πρόκειται για σωστά μελετημένη απόφαση που ανακουφίζει τους εργαζόμενους, δίχως να θίγει τις αντοχές της οικονομίας και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Για το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού, όπως τόνισε, ελήφθησαν υπόψη εισηγήσεις φορέων. Έκανε, δε, λόγο για συνετή αύξηση.
Ο νέος βασικός μισθός συνάγεται αύξηση σε 18 ακόμη επιδόματα, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι η αύξηση αφορά περίπου 600.000 εργαζόμενους. Ανάλογη αύξηση θα τύχουν και οι μισθολογικές ωριμάνσεις (τριετίες) που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι που έχουν τη σχετική προϋπηρεσία.

«Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι στη μάχη της καθημερινότητας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι «βάζουμε αναχώματα στις ανατιμήσεις».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή. «Η συζήτηση στη Βουλή έδωσε πολλές απαντήσεις», τόνισε.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ