Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Νέο βραβείο για το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας – Greek Green Awards 2024 για τα απόβλητα, εξοπλισμό μηχανημάτων και υπηρεσίας

Ένα ακόμα βραβείο έλαβε ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας στα πλαίσια της 6ης Διεθνούς Έκθεσης VERDETEC, λαμβάνοντας διάκριση για τον εξοπλισμό και τις υπηρεσίες για το περιβάλλον, την κυκλική οικονομία και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η προμήθεια του εξοπλισμού εξασφαλίστηκε μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II και το ΕΣΠΑ 2014-2020, βάση των προτεραιοτήτων που έθεσε ο σχεδιασμός του Δήμου, ώστε να εξασφαλίσει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Στην τελετή βράβευσης παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειχάρης, η αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας Σπυριδούλα Κόκκαλη, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Κλιματικής Κρίσης Φάνης Σκέμπρης και ο Γραμματέας του Δήμου Κωνσταντίνος Προβατάς.

Να σημειώσουμε ότι στα Greek Green Awards 2024 υποβάλλουν υποψηφιότητα φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Περιφέρειες, Δήμοι, ΔΕΥΑ, ΦΟΔΣΑ κ.λπ.). Εταιρείες / εκθέτες στην 6η Διεθνή Έκθεση Verde.Tec / Τεχνολογίες Περιβάλλοντος. Φορείς της Πολιτείας, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Ερευνητικά Κέντρα.
Ενώ στα πλαίσια της έκθεσης οι συμμετέχοντες μπορούν να παρουσιάσουν την υποψηφιότητά τους μέσω του Verde.Tec Forum που στόχο έχει να αναδείξει: τις βέλτιστες πρακτικές για το περιβάλλον, τις πρακτικές που οδηγούν στην Κυκλική Οικονομία και τις στρατηγικές και τις δράσεις για την αντιμετώπιση των Κλιματικών Αλλαγών μαζί με την πράσινη καινοτομία και τεχνολογία.Έτσι λοιπόν για τρεις ημέρες το VERDE.TEC FORUM θα φέρει στο προσκήνιο κάθε ζήτημα που απασχολεί τον τομέα του περιβάλλοντος σήμερα μέσα από ενημερωτικές εκδηλώσεις, εταιρικές παρουσιάσεις και σεμινάρια.
Η αυτοκατανάλωση με φωτοβολταϊκά για επιχειρήσεις, νοικοκυριά και αγρότες, τα συστήματα εξοπλισμού για τις έξυπνες πόλεις, η ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτων, η ηλεκτροκίνηση, ο περιβαλλοντικά υπεύθυνος οδοφωτισμός, οι τεχνολογίες αποτύπωσης μεγάλων εκτάσεων και η επιθεώρηση φωτοβολταϊκών, ανεμογεννητριών και εργοταξίων, θα είναι μερικά μόνο από τα θέματα συζήτησης.
Τέλος για ακόμη μία χρονιά η επιλογή των νικητών έγινε από εξειδικευμένη επιστημονική επιτροπή η οποία μελέτησε τις προτάσεις που υποβλήθηκαν και επέλεξε οργανισμούς, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεις που έθεσαν την επιστημονική γνώση και την τεχνολογική καινοτομία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος, μέσα από έργα που έχουν υλοποιήσει ή προϊόντα και λύσεις που έχουν αναπτύξει.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ