Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σπανάκης: Παραλάβαμε τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ και τον πήγαμε στα 830 ευρώ – Θα τον φτάσουμε μέχρι τα 950

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ μηνιαίως, που ανακοινώθηκε χθες, Παρασκευή, στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μίλησε στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Σπανάκης.

Ειδικότερα, ο Βασίλης Σπανάκης είπε: «Παραλάβαμε τον κατώτατο μισθό στα 650ευρώ και τον πήγαμε στα 830 ευρώ. Είχαμε πει ότι θα πάμε σε αλλεπάλληλες αυξήσεις του κατώτατου μισθού και θα τον φτάσουμε μέχρι τα 950 ευρώ. Άλλη μία δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη υλοποιείται από τη Δευτέρα».

Διαβάστε ακόμα: Τριπλή αύξηση µε τον νέο κατώτατο µισθό: Στα 830 ευρώ από την Πρωταπριλιά µε τριετίες και επιδόµατα που συµπαρασύρονται – Όλα τα ποσά

Βασίλης Σπανάκης: ”Μπαίνει μία καλή βάση και για τον υπολογισμό των τριετιών”

«Μία αύξηση 27,7% στον κατώτατο μισθό από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε το τιμόνι της χώρας, είναι πραγματικότητα. Το κυριότερο όμως είναι ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού συμπαρασύρει πάνω από 20 επιδόματα», πρόσθεσε.

«Αυτή τη στιγμή μπαίνει μία καλή βάση και για τον υπολογισμό των τριετιών», τόνισε ο κ. Σπανάκης επισημαίνοντας ότι με τον τρόπο αυτό ακολουθείται ο κυβερνητικός στόχος«να πάει ο μέσος μισθός στα 1500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας και ο κατώτατος μισθός στα 950 ευρώ».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ