Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πάει αύριο στα Καλάβρυτα – “Στο επίκεντρο ο πολίτης και η καθηµερινότητά του”

Με στόχο τη συσπείρωση της εκλογικής βάσης και µε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βγαίνει µπροστά στην πρώτη γραµµή, το κυβερνών κόµµα εισέρχεται σε φάση προεκλογικής εγρήγορσης µε ορόσηµο το επετειακό συνέδριο του κόµµατος στο Ζάππειο Μέγαρο το τριήµερο 5-7 Απριλίου.

Ο πρωθυπουργός ξεκινά περιοδείες στις γειτονιές της Αττικής και σε περιοχές της περιφέρειας, µε τη Βόρεια Ελλάδα στο επίκεντρο, επενδύοντας στην άµεση και αδιαµεσολάβητη επαφή του µε την κοινωνία και θέτοντας τον κοµµατικό µηχανισµό σε κατάσταση πλήρους λειτουργίας σχεδόν δύο µήνες πριν από τη διεξαγωγή των ευρωπαϊκών εκλογών.

Το περασµένο Σάββατο στο Μοσχάτο, στη γειτονιά της Ν∆, την έδρα των κεντρικών γραφείων, µύρισε εκλογές, αν και το επίσηµο σήµα για την προεκλογική περίοδο αναµένεται να δοθεί στο 15ο Συνέδριο. Ο κ. Μητσοτάκης αναµένεται να πατήσει restart ξεδιπλώνοντας τη στρατηγική της Ν∆ που θα ακολουθηθεί στον δρόµο προς τις κρίσιµες ευρωκάλπες, βάζοντας στο επίκεντρο τον πολίτη και την καθηµερινότητά του και στέλνοντας το µήνυµα ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν πρόκειται να ενδώσει στα όποια επιχειρηµατικά συµφέροντα. Και παράλληλα τονίζοντας το µέγα διακύβευµα, που δεν είναι άλλο από τη συνέχιση της σταθερής πορείας της χώρας, ισόποσα µε τα ζητήµατα της ευρωπαϊκής ατζέντας, καλώντας τους πολίτες να σκεφτούν σοβαρά ποιοι θα είναι αυτοί που θα δώσουν πιο αποτελεσµατικά τη µάχη υπέρ των ελληνικών συµφερόντων σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο.

Όλα αυτά έπειτα από ένα μακρύ και δύσκολο χρονικό διάστημα για την κυβέρνηση, που έγινε δυσκολότερο μετά τις παραιτήσεις των Σταύρου Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου. Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβερνώσα παράταξη αναμένεται να αναδείξει το χάσμα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης απέναντι στα κρίσιμα για τους πολίτες ευρωπαϊκά θέματα όπως το μεταναστευτικό, το αγροτικό, η οικονομία και η άμυνα. «Η χώρα καλείται να αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις σε περιβάλλον γεωπολιτικής αστάθειας. Μόνο η Νέα Δημοκρατία εγγυάται ασφάλεια στον τόπο. Το διαπιστώσατε και με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας. Το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο. Η συζήτηση ήταν αποκαλυπτική για το πώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης εργαλειοποιούν μια τραγωδία για να αποκομίσουν πρόσκαιρα μικροκομματικά οφέλη και αναμοχλεύουν τα ίδια και τα ίδια. Προχωράμε παρά τους εκβιασμούς και τις πιέσεις. Δεν συγκυβερνούμε με κανέναν. Η Νέα Δημοκρατία είναι στραμμένη στα προβλήματα της κοινωνίας», δήλωσε κατά την περιοδεία του στο Μοσχάτο ο πρωθυπουργός.

Στα Καλάβρυτα

Αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τα Καλάβρυτα, τόπο με έντονο ιστορικό φορτίο, τον πρώτο από τους πολλούς σταθμούς των περιοδειών που θα κάνει στην περιφέρεια ενόψει των ευρωεκλογών. Πρώτος στόχος για τον πρωθυπουργό είναι να αποκαταστήσει τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει χτίσει με τους Έλληνες πολίτες, ενισχύοντας το αφήγημα της αξιοπιστίας και της συνέπειας λόγων και έργων, κατά το «το είπαμε, το κάναμε» της πρώτης κυβερνητικής θητείας. Αβαντάζ για αυτό τον σκοπό αποτελεί η υλοποίηση των προγραμματικών δεσμεύσεών της στον πρώτο χρόνο της νέας θητείας της, με παραδείγματα την τέταρτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού, τις αυξήσεις στο Δημόσιο και στις συντάξεις, σε μια ξεκάθαρη στόχευση να επαναφέρει στην πολιτική ατζέντα τις πρωτοβουλίες της για τη διαχείριση των ζητημάτων της καθημερινότητας, με έμφαση στα μέτρα για την ανάσχεση της ακρίβειας, τις πρωτοβουλίες για τη δημόσια υγεία, τη Δικαιοσύνη, τη μείωση της γραφειοκρατίας, τη βελτίωση των εισοδημάτων, την πτώση των ποσοστών ανεργίας και λοιπά.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ