Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Υπομονή για Γαρίτσα –  Μικρή καθυστέρηση στην παραχώρηση του παραλιακού λόγω νομοθετικού πλαισίου

Μικρή καθυστέρηση προκύπτει στην παραχώρηση του παραλιακού μετώπου της Κέρκυρας στο Δήμο, καθώς το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δεν διευκόλυνε  τη μεταβίβαση, παρ’ όλο που η απόφαση από την κυβέρνηση είναι επιτέλους ειλημμένη.

Σύμφωνα λοιπόν με τις δηλώσεις του Υφυπουργού Ναυτιλίας Γ. Παππά  και του τοπικού κυβερνητικού βουλευτή της ΝΔ Στ. Γκίκα, το μέτωπο θα παραχωρηθεί στο Δήμο, αλλά μετά από την αλλαγή του πλαισίου, με νόμο που ήδη έχει προετοιμαστεί και βρίσκεται στο γραφείο του ΥΠΟΙΚ για υπογραφή.

Η αλλαγή αυτή κρίθηκε απαραίτητη, καθώς ο ισχύον νόμος απαιτούσε τη σαφή περιγραφή των δράσεων και των παρεμβάσεων που θα γίνουν στο υπό παραχώρηση θαλάσσιο μέτωπο, προϋπόθεση που προφανώς δεν διευκολύνει το Δήμο Κ. Κέρκυρας, αλλά κι όλους τους άλλους φορείς που αιτούνται αντίστοιχες παραχωρήσεις για την απόκτηση πρόσβασης κι επαφής με τα θαλάσσια όριά τους, που λόγω του προηγούμενου καθεστώτος ανήκαν και διαχειρίζονταν από τους λιμενικούς οργανισμούς.

Έτσι λοιπόν θα χρειαστεί μια περαιτέρω υπομονή από πλευράς Κέρκυρας  για την παραχώρηση, έως ότου περάσει το νέο πλαίσιο  ως τροπολογία σε κάποια από τα προσεχή νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή προς ψήφιση, με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Παππά, αλλά και τον κ. Γκίκα να διαβεβαιώνουν πως η παραχώρηση θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα!

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ