Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Επίδειξη του νέου ρυμουλκού – πυροσβεστικού ανοικτής θαλάσσης στο λιμάνι της Κέρκυρας

ην επίδειξη των δυνατοτήτων του νέου ρυμουλκού που κατέπλευσε και θα λειτουργεί πλέον στο λιμάνι της Κέρκυρας παρακολούθησε ο Υφυπουργός  Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής  Γιάννης Παππάς κατά την επίσκεψή του σήμερα στον ΟΛΚΕ.

Το ενδιαφέρον εστιάστηκε κυρίως στα  θέματα πυρόσβεσης, που είναι όντως εντυπωσιακά με το μήκος και τη δύναμη της δέσμης νερού που μπορεί να εκτοξεύσει από τα δύο ειδικά υδροστόμια που διαθέτει στην πλώρη του και τα οποία μπορούν μάλιστα να δουλέψουν   ανεξάρτητα των υπολοίπων λειτουργιών του σκάφους, ακόμα κι αν το σκάφος βρεθεί σε καθεστώς βλάβης ή και ακινησίας.

Το νέο ρυμουλκό, ιδιωτικής εταιρίας που δραστηριοποιείται στην Κέρκυρα, διαθέτει όλα τα σύγχρονα συστήματα, ενώ και η  κίνησή του είναι ιδιαίτερα βελτιωμένη, ώστε να του παρέχει ευελιξία και αμεσότητα στους ελιγμούς που θα κληθεί να εκτελέσει κατά το έργο του.

Να σημειώσουμε πως η επίδειξη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υφυπουργού κ. Παππά, στα πλαίσια της κάλυψης των αναγκών πυρόσβεσης, που επανειλημμένως έχει τεθεί από τους τοπικούς φορείς για το λιμάνι μας, το οποίο ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες έχει μεγάλη κίνηση, αλλά το Υπουργείο αδυνατεί να στηρίξει με την αποστολή ειδικού πυροσβεστικού σκάφους, πέρα βέβαια του ήδη υπάρχοντος στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Τέλος αξίζει ν’ αναφέρουμε  πως το νέο ρυμουλκό,  λόγω της εναρμόνισής του με τα νέα δεδομένα κι απαιτήσεις για τα λιμάνια της χώρας, αποκτά κρίσιμο προβάδισμα έναντι των υπολοίπων που ναυλοχούν στην Κέρκυρα, παίρνοντας όπως είναι αντιληπτό σημαντικό κομμάτι της εμπορικής πίτας από αυτά!

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ