Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Λιβάνιος στα Παραπολιτικά 90,1 για επιστολική ψήφο: Ξεπεράσαμε τις 49.000 εγγραφές

Για την επιστολική ψήφο μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα», με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος.

*Διαβάστε εδώ: Λιβάνιος: Διενεργούνται τρεις έρευνες για τη διαρροή των e-mails αποδήμων

«Ξεπεράσαμε τις 49.000 εγγραφές, από τις οποίες περίπου 30.000 είναι από ψηφοφόρους εντός Ελλάδας και περίπου 19.000 εκτός Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά.

Για την υπόθεση Ασημακοπούλου

Ερωτηθείς αν έκανε κακό στη διαδικασία της επιστολικής ψήφου η υπόθεση Ασημακοπούλου, απάντησε: «Από τα στοιχεία που έχουμε, δεν είχαμε ακυρώσεις αιτήσεων, μετά το περιστατικό που έγινε με την κ. Ασημακοπούλου».

Έπειτα, στην ερώτηση αν υπάρχουν αγωγές και μηνύσεις για την υπόθεση Ασημοκοπούλου, απάντησε: «Αγωγές δεν έχω εικόνα, υπάρχουν ερωτήματα πολιτών, οι οποίοι ζητάνε αυτά που προβλέπει ο κανονισμός προστασίας προσωπικών δεδομένων. Είναι σε εξέλιξη οι δύο βασικές έρευνες, η έρευνα της Εισαγγελίας και η έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη ο εσωτερικός έλεγχος που κάνει το υπουργείο Εσωτερικών, με αντικείμενο τον έλεγχο για την επιβεβαίωση ουσιαστικά της επάρκειας και της ασφάλειας των διαδικασιών προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Στον εσωτερικό έλεγχο βρισκόμαστε στη φάση ολοκλήρωσης των συνεντεύξεων και σύντομα ξεκινάει η σύνταξη του πορίσματος. Δεν νομίζω να υπάρξει καθυστέρηση, από τη στιγμή που ολοκληρώνονται οι συνεντεύξεις νομίζω ότι δεν θα καθυστερήσει πάρα πολύ».

Για τη λίστα των emails, ο κ. Λιβάνιος είπε: «Η κ. Ασημακοπούλου είπε ότι παρέλαβε την λίστα τον Ιανουάριο του ’24, η ένδειξη που υπάρχει αυτή τη στιγμή απ’ ό,τι γνωρίζουμε είναι ότι η λίστα έφυγε από το υπουργείο Εσωτερικών μεταξύ των δύο εκλογών του 2023 προς τρίτο πρόσωπο. Η λίστα αφορά τις εκλογές του ’23, δεν έχει δηλαδή καμία σχέση με την επιστολική και η εικόνα που έχουμε είναι ότι διέρρευσε από το υπουργείο Εσωτερικών που είναι το κεντρικό ζητούμενο των ερευνών μεταξύ των δύο εκλογών του ’23, άσχετα το πότε παρέλαβε η κα Ασημακοπούλου μετά τη λίστα».

Ερωτηθείς αν είναι εύκολα προσβάσιμα τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, απάντησε: «Τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών και ιδίως τα ευαίσθητα δεδομένα είναι απολύτως ασφαλή».

O Θεόδωρος Λιβάνιος στην Νίκη Λυμπεράκη "Στον αέρα" 02-04-24

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ