Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε «εγώ ουσιαστικά βλέπω μια προσαρμογή της στρατηγικής και των διλημμάτων όλων των κομμάτων στις εκλογές. Διότι, μην ξεχνάμε ότι οτιδήποτε συζητάμε αυτή την περίοδο δεν το συζητάμε εν κενώ, αλλά τα συζητάμε σε μια άτυπη προεκλογική περίοδο. Υπό αυτή την έννοια λοιπόν, έχουν και την επικοινωνιακή τους διάσταση όλες οι κινήσεις των κομμάτων.
Προφανώς αυτό που παρατηρώ είναι ότι όντως το διακύβευμα της κυβέρνησης από ότι φαίνεται θα είναι διπλό. Με άλλα λόγια, το πρώτο είναι ότι είμαστε σε μια χώρα με μια αδύναμη αντιπολίτευση και υπάρχει η περίπτωση να ξυπνήσουμε τη Δευτέρα των εκλογών και να έχουμε και αδύναμη κυβέρνηση υπό αυτή την έννοια, δηλαδή, να διακυβεύεται, να κινδυνεύει η πολιτική σταθερότητα της χώρας. Και το δεύτερο ότι θεωρούμε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει τους ευρωβουλευτές, οι οποίοι περισσότερο απ’ ό,τι οι ευρωβουλευτές των άλλων κομμάτων, μπορούν να υπερασπίζονται τα εθνικά συμφέροντα».
«Στο ερώτημα να φύγει ο Μητσοτάκης και να έρθει ποιος, υπάρχει μια αδύναμη απάντηση από την αντιπολίτευση» τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων Marc, Θωμάς Γεράκης, στο τέλος της συνομιλίας του με το δημοσιογράφο, αναφέροντας τα εξής «από την άλλη πλευρά, βλέπω ποιο θα είναι το διακύβευμα της αντιπολίτευσης, γιατί εκεί υπάρχει ένα θέμα: Έχουμε δύο κόμματα που διεκδικούν τη δεύτερη θέση και όποιο κόμμα δεν μπορέσει να κατορθώσει αυτόν τον στόχο, υπάρχουν και συνέπειες και ως προς το μέλλον, δηλαδή του κόμματος αυτού αλλά έχω την εντύπωση ότι υπάρχει μια προσπάθεια μετατροπής των ευρωεκλογών σε δημοψήφισμα εναντίον της κυβέρνησης, σε ένα θέμα (και δεν είναι μόνο τα Τέμπη) στο οποίο έβαζα ένα τίτλο, θα έλεγα ότι είναι μια κυβέρνηση που υπάρχει θέμα στη χώρα, το κράτος δικαίου, τη συγκάλυψη κλπ.
Άρα, λοιπόν αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει να φύγει. Υπό αυτή την έννοια λοιπόν, πηγαίνοντας στις εκλογές, το δικό μας το μήνυμα θα πρέπει να είναι να φύγει ο Μητσοτάκης, να πέσει η κυβέρνηση. Βλέπω λοιπόν, ένα κενό σε αυτό το διακύβευμα προς το παρόν, ότι εντάξει να φύγει ο Μητσοτάκης, αλλά να έρθει όμως, ποιος; Εκεί νομίζω ότι ακόμα είναι αδύναμη η απάντηση. Θα το δούμε, γιατί δεν υπάρχει μοναδική αλήθεια, κάθε κόμμα έχει τη δική του αλήθεια, τη δική του προσέγγιση και τη δική του αντίληψη προς τα γεγονότα. Αυτό το βλέπουμε όχι μόνο στην πολιτική, αλλά και αλλού όπως στην ιστορία, που ο καθένας έχει τη δική του αλήθεια. Για αυτό λέμε πολλές φορές ότι η ιστορία τελικά γράφεται από την πένα των νικητών και από τις αυταπάτες των ηττημένων».