Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Ο Χρυσοχοΐδης ετοιμάζει αλλαγές στην αστυνομία και το νομοθετικό πλαίσιο

Αλλαγές στην αστυνομία και στο νομοθετικό πλαίσιο ετοιμάζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του Live News, Χριστίνα Κοραή, μετά τη στυγερή δολοφονία της 28χρονης από τον σύντροφο της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Η κυβέρνηση εξετάζει αυτή τη στιγμή εάν τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα , ενώ παράλληλα ελέγχουν εάν η εκπαίδευση των αστυνομικών είναι τελικά επαρκής.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Ανάμεσα σε αυτά είναι αν οι αστυνομικοί αξιολόγησαν σωστά όσα τους ανέφερε, αλλά και γιατί δεν της προσέφεραν τη βοήθεια που αποζητούσε.

Η 28χρονη ζήτησε να πάει περιπολικό στο σπίτι της, όπου θεωρούσε ότι παραμόνευε ο πρώην σύντροφός της και από τη στιγμή που δεν της προσφέρθηκε γιατί δεν της έγινε πρόταση να παραμείνει στο τμήμα, έως ότου βρεθεί διαθέσιμο και να τη συνοδεύσει σπίτι της;

Ένα ακόμη ερώτημα που έχει τεθεί είναι γιατί ο αστυνομικός σκοπός του ΑΤ Αγίων Αναργύρων δεν αντέδρασε άμεσα όταν ο 39χρονος της επιτέθηκε, την ακινητοποίησε και την σκότωσε με πολλαπλές μαχαιριές προκειμένου να την προστατεύσει;


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0al7r1kg0l5)

Άγιοι Ανάργυροι: «Ξηλώθηκε» ο διοικητής τουα στυνομικού τμήματος Αγίων Αναργύρων

Την άμεση αντικατάσταση του διοικητή του αστυνομικού τμήματος Αγίων Αναργύρων, αποφάσισε νωρίτερα το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. μετά την πρώτη συγκέντρωση στοιχείων για τους χειρισμούς όσων βρίσκονταν στο τμήμα τη στιγμή της δολοφονίας της 28χρονης, Κυριακής Γρίβα.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε την αντικατάσταση του διοικητή καθώς φέρεται να έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης στον τρόπο λειτουργίας του τμήματος, ενώ βαρύτατες ευθύνες προκύπτουν και για τον αστυνομικό της Άμεσης Δράσης που είχε συνομιλία με την Κυριακή η οποία με αγωνία και φόβο ζητούσε ένα περιπολικό να την μεταφέρει με ασφάλεια στο σπίτι της. «Το περιπολικό δεν είναι ταξί», φέρεται να είπε ανάμεσα στα υπόλοιπα ο εκφωνητής της Άμεσης Δράσης που ήταν αυτήκοος μάρτυρας, ελάχιστα αργότερα της δολοφονίας της 28χρονης νηπιαγωγού.

Τις επόμενες ώρες δεν αποκλείεται να υπάρξει διαθεσιμότητα και για άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση, μιας και βρίσκονται σε εξέλιξη συνεχείς διεργασίες σε ανώτατο επίπεδο στην ΕΛ.ΑΣ.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ