Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 18 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Παγιώνεται στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ με νέα πτώση

Δεν διαφοροποιείται εντυπωσιακά από πρόσφατες προηγούμενες, όσον αφορά στη διαφορά που έχει η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ, η δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Στην εκτίμηση ψήφου με βάση την αναγωγή των αναποφάσιστων, η ΝΔ συγκεντρώνει 33%, με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 15%, το ΠΑΣΟΚ τρίτο με 12,5 και ακολουθούν:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με 9%,
Κ.Κ.Ε με 8,5%,
ΝΙΚΗ με 3,5 %,

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ με 3,5 %
ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ με 3 %,
ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ με 3%,
ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ – ΛΟΒΕΡΔΟΣ με 1,8%

ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ με 1,8%
ΜΕΡΑ 25 με 2,5 %
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ με 2%.

Πρόθεση ψήφου

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 28,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 13%, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 11%, η Ελληνική Λύση 8%, το ΚΚΕ 7,5%, από 3% Πλεύση Ελευθερίας και Νίκη, 2,5% η Νέα Αριστερά και οι Σπαρτιάτες. Ακόμη 2% συγκεντρώνει το ΜέΡΑ 25, και από 1,5% οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου και η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

pulse2_5

 

Καταλλότερος πρωθυπουργός

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 34%. Ακολουθούν ο Στέφανος Κασσελάκης με 12%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 8%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 7%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και Ζωή Κωνσταντοπούλου με 5%, Αλέξης Χαρίτσης και Δημήτρης Νατσιός με 2%, ο Βασίλης Στίγκας με 1%, ενώ ο “Κανένας” συγκεντρώνει 23%.

pulse8_1

pulse9_1

Αρνητική η πλειοψηφία για πρόωρες εκλογές

Αρνητική στο ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών εμφανίζεται η πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με την έρευνα της Pulse, παρά το αίτημα του Στέφανου Κασσελάκη και τους τόνους που ανέβηκαν το τελευταίο διάστημα.

Το 51% των δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές, το 35% είναι θετικό ως προς τη διεξαγωγή τους, ενώ το 14% απέφυγε να απαντήσει. Ενδιαφέρον έχει η τοποθέτηση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, καθώς το 58% δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές.

pulse3_4

pulse4_3

Θετικός ο κόσμος στην προανακριτική για τα Τέμπη

Στον αντίποδα, το 61% λέει «ναι» στη σύσταση προανακριτικής για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Μόλις το 28% δηλώνει αρνητική διάθεση.

pulse5_3

pulse6_3

Η ακρίβεια κορυφαίο πρόβλημα της κοινωνίας

Όσον αφορά στα θέματα που προβληματίζουν την κοινωνία, μακράν στην κορυφή βρίσκεται η ακρίβεια και τα οικονομικά.

pulse7_2

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ